Dark Mode Light Mode

Αρχίζει ομιλίες μετά το Πάσχα ο Παναγιωτόπουλος

Συνέντευξη τύπου αναφερόμενη στα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και του τοπικού ενδιαφέροντος παραχωρήθηκε χθες από το βουλευτή ΝΔ Νίκο Παναγιωτόπουλο στα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας. Κατ’ αρχήν σχολίασε τα ζητήματα ελληνοτουρκικών σχέσεων, κυβερνητικής πολιτικής, τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, το σενάριο εξόδου της χώρας από τα μνημόνια το καλοκαίρι.

Μιλώντας για τα κεντρικά ζητήματα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα αρχίσει τις ομιλίες του σε διάφορα σημεία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Ακόλουθα σχολίασε και θέματα της τοπικής επικαιρότητας με αφορμή τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Σχετικά με τα εσωκομματικά της ΝΔ και το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ ο Μπάμπης Δράκος, ο βουλευτής Καβάλας σημείωσε: «Θέλω στη ΝΟΔΕ Καβάλας στελέχη σαν τον Μπάμπη Δράκο. Η εγκύκλιος που απαγορεύει υποψηφιότητες ακόμη και των προέδρων των δημοτικών σχολικών επιτροπών στο σημείο αυτό είναι μια υπερβολή. Από την άλλη πλευρά βλέπω πως είναι δύσκολο να βρεθούν νέα παιδιά πρόθυμα να εμπλακούν κομματικά. Ας συζητήσει ο κ. Δράκος με τη δήμαρχο ώστε να αποφασίσει τι θα πράξει».

Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Πάνου Καμμένου στην ερώτησή του για το αεροπορικό απόσπασμα του αεροδρομίου Χρυσουπόλεως, ο κ. Παναγιωτόπουλος παρατήρησε ότι σιγά σιγά αυτό αποψιλώνεται σε επίπεδο προσωπικού καθώς δεν τοποθετούνται νέοι σμηνίτες. «Προσωρινά ικανοποιήθηκα από την απάντηση Καμμένου αλλά το θέμα δεν έληξε», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Αναφερόμενος στα κεντρικά ζητήματα της πολιτικής σκηνής αποφάνθηκε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο. Το κυβερνητικό αφήγημα, σημείωσε, καταρρέει. Το θέμα των Σκοπίων εξελίσσεται δυσμενώς για τα δίκαια συμφέροντα της χώρας κι οδηγούμαστε, κατέληξε σε εθνικά επιβλαβή λύση. Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις διευκρίνισε: «Το κακό άρχισε από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Τότε επέβαλε την ατζέντα του χωρίς να υπάρχει αντίδραση από την Ελλάδα με εξαίρεση εκείνη του προέδρου της δημοκρατίας».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για «αρπαγή» των δύο Ελλήνων στρατιωτών, ζήτησε η κυβερνητική θέση για τους δύο κρατούμενους στην Ανδριανούπολη να είναι μία κι ενιαία. Η τουρκική επιθετικότητα, έκρινε ο κ. Παναγιωτόπουλος, πρέπει να τύχει στιβαρής απάντησης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας δήλωσε ότι αυτό που έρχεται δε θα είναι ούτε καθαρή, ούτε ουσιαστική έξοδος από τα μνημόνια. Για το σκάνδαλο NOVARTIS ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως πρόκειται για στημένο παιχνίδι. Η κυβέρνηση, κατά την άποψή του, δε λύνει το πρόβλημα αλλά προσπαθεί δημιουργήσει δυσκολίες στους πολιτικούς της αντιπάλους.

 

******

Προηγούμενο άρθρο

Νέα παράταση ως 30/6 στο έργο της ιχθυόσκαλας

Επόμενο άρθρο

Συμφωνεί ο Θόδωρος Μουριάδης