Dark Mode Light Mode

Άρης Βέρος: Στην αυτοδιοίκηση 20 συνεχόμενα χρόνια!

Η ιστορία του Άρη Βέρου στην αυτοδιοίκηση και στο Δήμο Καβάλας ξεκινά πριν από 20 χρόνια περίπου.

Πρώτη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές που έγιναν το Φθινόπωρο του 2002. Υποψήφιος με τον υποψήφιο Δήμαρχο και επί 16 χρόνια πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Γκόλνα. Με επιτυχές αποτέλεσμα για τον ίδιο και εκλογή. Στην αντιπολίτευση.

Δημοτικός σύμβουλος διαρκώς από την 1η Γενάρη του 2003 έως σήμερα. Η διαδρομή τελειώνει οριστικά τον Δεκέμβρη μιας και δεν ήταν υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές κι έτσι δεν υπήρξε καν θέμα επανεκλογής του.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε προέρχεται από την προεκλογική περίοδο του 2002. Ο Άρης Βέρος έξω από το Διοικητήριο, συμμετέχει σε προεκλογική περιοδεία με την ομάδα Γκόλνα. Εν τω μεταξύ τα δεδομένα άλλαξαν.

Αυτά τα 20 χρόνια ο κ. Βέρος ήταν συνήθως στην αντιπολίτευση και λίγους μόνο μήνες αντιδήμαρχος Καθαριότητας. Τους πρώτους μήνες της πρώτης θητείας Σιμιτσή. Στη συνέχεια ήταν υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας. Επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών.

Στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στην Πρωινή θυμήθηκε εκείνη την πρώτη του περίοδο. Κι είπε μεταξύ άλλων: «Ο Γιώργος Γκόλνας είναι από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της αυτοδιοίκησης και γνώστης τότε που ασχολούνταν, όλων των θεμάτων της. Ισχύει στην περίπτωση μου η παροιμία, με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις».

Σχετικά με τις εκλογές που έγιναν πρόσφατα, την επανεκλογή Θόδωρου Μουριάδη, δήλωσε: «Όπως εξελίχθηκε η κατάσταση στην επαναληπτική ψηφοφορία ο κ. Μουριάδης είχε τις περισσότερες πιθανότητες.

Συγχαίρω τον κ. Μουριάδη για την επανεκλογή του. Όπως και τον κ. Τοψίδη για την εκλογή του στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στις πρόσφατες τοπικές εκλογές. Τους καλώ να μείνουν στο χώρο της αυτοδιοίκησης και να μην απογοητεύονται από το αποτέλεσμα. Όπου αυτό δεν είναι καλό».

Σε επόμενη ερώτηση για τη μεγάλη αποχή στις πρόσφατες εκλογές τόνισε: «Οφείλεται στο ότι οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πρέπει όλοι να προβληματιστούμε από τη μεγάλη αποχή. Και οι πολίτες που δεν ψήφισαν. Έχουν κι αυτοί ευθύνες».

Στην ερώτηση για τη μη συμμετοχή της Συμπαράταξης Πολιτών στις εκλογές απάντησε: «3,5 χρόνια, από τότε δηλαδή που αποφάσισα να μην είμαι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος, έκανα όλες τις διαδικασίες. Όλα όσα προβλέπονταν στη δημοτική μας παράταξη.

Έγιναν πολλά και μάλιστα κάποια μέσα στην πανδημία. Τον Δεκέμβρη του 2022 αποφασίστηκε ο νέος επικεφαλής. Ρωτήστε αυτόν (γιατί η Συμπαράταξη Πολιτών δεν συμμετείχε στις εκλογές). Θα ήθελα η δημοτική μας παράταξη να μην χαθεί και να έχει συνέχεια η προσπάθεια».

Προηγούμενο άρθρο

Κωστής Σιμιτσής για Μέτιο, Καγκελίδη και αποτέλεσμα Περιφερειακών εκλογών  

Επόμενο άρθρο

Νέα διοίκηση στο σύλλογο της Νεάπολης