Λίγες μόνο ημέρες πριν την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών στην Καβάλα ο υποψήφιος δήμαρχος Άρης Βέρρος -επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών- μίλησε στην Πρωινή. Αρχικά έκανε έναν απολογισμό των έως τώρα προεκλογικών ενεργειών του ενώ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα δράσης την τελευταία προεκλογική εβδομάδα. Είπε ότι οι εξορμήσεις του ίδιου και των υποψηφίων που συνεχίζονται και εντείνονται θα αφορούν όλο το Δήμο. Θέλουμε -είπε ο κ. Βέρρος- να ενημερώσουμε τους πολίτες, να απαντήσουμε στα θέματα που μας θέτουν. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, τόσο ο ίδιος όσο και υποψήφιοι του μιλούν στους πολίτες για την επόμενη μέρα των εκλογών. Η οποία θα είναι διαφορετική λόγω της απλής αναλογικής.
Για την έως τώρα προεκλογική συζήτηση ο κ. Βέρρος είπε: «Η συζήτηση υστερεί όσον αφορά τα προγράμματα και την επόμενη μέρα. Μόνο η δική μας παράταξη παρουσίασε έγκαιρα την πρόταση της σε έξι διαφορετικούς άξονες. Η πρόταση μας, το πρόγραμμα μας δηλαδή υπάρχει αναλυτικά στο διαδίκτυο. Δυστυχώς οι υπόλοιπες παρατάξεις ελάχιστα συζήτησαν γι’ αυτό. Κάποιοι δεν θέλουν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους». Ο Άρης Βέρρος σημειώνει ότι πρωτοβουλία του και πρόθεση του είναι να μιλήσει στον κόσμο για την Καβάλα για την καθημερινότητα του αφού αυτό τονίζει είναι το διακύβευμα των εκλογών. Χρησιμοποιώντας την εκλογική του εμπειρία εκτιμά ότι ενώ έγιναν γκάλοπ κανένα δεν παρουσιάστηκε επίσημα. Αυτό- σημειώνει- σημαίνει ότι τα αποτελέσματα των γκάλοπ που έκαναν συγκεκριμένοι υποψήφιοι δεν ήταν θετικά για αυτούς, γι’ αυτό και δεν τα παρουσίασαν επίσημα.
Γιατί όμως ο Άρης Βέρρος είναι αισιόδοξος για τη Συμπαράταξη Πολιτών και την προσπάθεια του; Απαντά ο ίδιος λέγοντας ότι κάθε μέρα διαπιστώνει πολίτες να προσεγγίσουν με δική τους πρωτοβουλία την παράταξη του αν και όπως παραδέχεται πίσω από το παραβάν για κάθε ψηφοφόρο όλα είναι αλλιώς. Σχετικά με την επόμενη μέρα των εκλογών και τις συνεργασίες που φέρνει ο Κλεισθένης οκ. Βέρρος σημειώνει ότι στην καλύτερη περίπτωση ο πρώτος την πρώτη Κυριακή θα έχει 11 μέλη του δημοτικού συμβουλίου στα 41 συνολικά. Άρα συμπληρώνει, θα ψάχνει την συναίνεση και όχι την συνεργασία. Θα ψάχνει – επισημαίνει- τη συναίνεση και άλλων δύο παρατάξεων τουλάχιστον. Επιτέλους καταλήγει το δημοτικό συμβούλιο θα λειτουργεί σωστά.