Dark Mode Light Mode

Ας στηρίξουμε οικονομικά τον Πολιτιστικό Φυσιολατρικό Σύλλογο Ζυγού

Το βράδυ της Τετάρτης (21/8) στο Ζυγό έγινε μία ακόμη μουσική εκδήλωση για καλό σκοπό. Για την ενίσχυση του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου του χωριού. Η δράση του διαρκής, γνωστή, πολύτιμη. Ειδικά στην Καλοκαιρινή πυρασφάλεια.

Όμως υπάρχουν και τα δύσκολα. Τα έξοδα, τα καύσιμα αφού ο σύλλογος διαθέτει πυροσβεστικό όχημα. Μέσω της εκδήλωσης έγινε προσπάθεια να υπάρξουν έσοδα που θα διατεθούν στις ανάγκες του συλλόγου. Στην Πρωινή μίλησε ως εκπρόσωπος του συλλόγου ο Σπύρος Μουράτης.

Η συνέντευξη

Ερ: Πως λέγετε ο σύλλογος κ. Μουράτη;

Απ: Ο σύλλογος είναι ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Ζυγού με έτος ίδρυσης το 2001. Δεν είμαι εγώ από τους πρωταγωνιστές. Όλη η ομάδα των απλών ανθρώπων που συμμετέχουν στη θερινή προφύλαξη, έχουν όλοι το ίδιο μερίδιο στην προσπάθεια που γίνεται. Είναι παράδοση αυτό που κάνουμε, από τότε που ιδρύθηκε ο σύλλογος. Κάποτε δουλεύαμε διαφορετικά. Από το 2006 που έχουμε το πυροσβεστικό το όχημα ενός τόνου νερού προστατεύουμε το χωριό πρώτα και κύρια αλλά και το δάσος του Ζυγού. Είμαστε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και με την Πολιτική Προστασία, μιας και είμαστε και μέλη της Πολιτικής Προστασίας. Πηγαίνουμε όπου έχει φωτιά. Φυσικά στην ευρύτερη περιοχή, τη δικιά μας. Δε θέλουμε να υπάρχουν γεγονότα χωρίς την ενεργό παρουσία μας. Ενημερωνόμαστε από την Πυροσβεστική και όπου μας καλούνε πηγαίνουμε.

Ερ: Τώρα μείνανε λίγοι και καλοί εθελοντές το 2024. Προ ετών αυτή η διάθεση, η προσφορά, υπήρχε εντονότερη τις προηγούμενες δεκαετίες σε όλο το νομό.

Απ: Δε δραστηριοποιείται το κράτος σ’ αυτήν την κατεύθυνσή. Οπότε έχουμε τις εθελοντικές οργανώσεις που προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς τη δουλειά που πρέπει να γίνει.

Ερ: Έχετε μια διαρκή αγωνία στο Ζυγός για το πώς θα έχετε καύσιμα για το πυροσβεστικό αυτοκίνητο. Είναι ένα πρόβλημα. Τα καύσιμα είναι πανάκριβα. Πως λύνεται αυτό το πρόβλημα;

Απ: Πρώτα να πω ότι έχουμε κάποιους χορηγούς που έχουν πρατήρια καυσίμων και τους ευχαριστούμε θερμά. Είναι από το Πολύστυλο, από τον Σταυρό και τον Αμυγδαλεώνα. Μας βοηθάνε αρκετά σ’ αυτό. Φυσικά βάζουμε και την τσέπη μας χρήματα. Επίσης έχει να κάνει με τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του συλλόγου που σημαίνει ότι χρειάζονται χρήματα για να μπορούμε να κάνουμε μια αξιοπρεπή παρουσία και δουλειά εδώ στο χωριό. Αυτή η δουλειά βγαίνει οργανωμένα και υπεύθυνα.  Έχουμε την επικοινωνία με το Πυροσβεστικό σώμα και δουλεύουμε οργανωμένα. Βγαίνουν δυο βάρδιες εθελοντών των τριών ωρών. Που σημαίνει ότι καλύπτουμε 6 ώρες καθημερινά. Αυτό γίνεται ανελλιπώς, είτε ο βαθμός επικινδυνότητας είναι χαμηλός 1-2, είτε υψηλός 3-4-5 που απευχόμαστε να μην είναι τόσο ψηλός.

Προηγούμενο άρθρο

Νέα Πέραμος: Καλύτερο του 2023 το Καλοκαίρι του 2024!

Επόμενο άρθρο

Παράρτημα της ρωσικής μαφίας στην Αν. Μακεδονία και κυρίως σε Καβάλα και Θάσο