Dark Mode Light Mode

Ασφαλτόστρωση σε 32 χιλιόμετρα στην Παράκαμψη (φωτογραφίες-video)

Ενδιαφέρουσα συνέχεια θα έχει η παρέμβαση συντήρησης που άρχισε πρόσφατα στην Παράκαμψη Καβάλας.

Δηλαδή στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από διασταύρωση Αγίου Σίλα έως κόμβο Άσπρων Χωμάτων. Από τις αρχές Φεβρουαρίου τη συντήρηση του τμήματος ανέλαβε η εταιρία «Ιντρακάτ». Αντικατέστησε 100 περίπου λάμπες που δεν λειτουργούσαν στις κοιλαδογέφυρες.

Μπήκαν νέοι λαμπτήρες led. Το σχέδιο αφορά συνολικά 500 νέες λάμπες σε όλη τη Παράκαμψη Καβάλας. Ακόμη σημαντικότερη είναι η παρέμβαση στον τάπητα. Προβλέπονται ασφαλτοστρώσεις συνεχόμενες, σε μήκος 32 χιλιομέτρων (αντί των συνηθισμένων μπαλωμάτων).

Αυτή η δουλειά δεν έγινε ποτέ στο συγκεκριμένο τμήμα της Εγνατίας οδού. Πρόκειται να ξεκινήσει με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών την Άνοιξη. Θα μπει μάλιστα αντιολισθηρός τάπητας. Τέλος άρχισε και συνεχίζεται η περιποίηση των διαχωριστικών διαζωμάτων.

Έγινε ήδη κόψιμο των χόρτων και καθαρισμός στην περιοχή πλησίον του κόμβου της Μουσθένης. Η προτεραιότητα που δίνεται στην Παράκαμψη οφείλεται και στο ότι διευθυντής της εταιρίας για τη Βόρεια Ελλάδα είναι ο μηχανικός Κώστας Τσακλίδης, γιος του πρώην βουλευτή και Υπουργού Καβάλας. Επί των ημερών του πατέρα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε η Παράκαμψη, επί ημερών του γιου θα γίνει μια πραγματικά απαραίτητη εργασία γενναίας συντήρησης.

Προηγούμενο άρθρο

Το ματς της χρονιάς για τους Πάνθηρες κόντρα στον Παναθλητικό

Επόμενο άρθρο

Το δίπολο κρασιού - ελαιολάδου και οι πειραματισμοί για το Μαυρούδι από την Οινοποιίια Τσικρικώνη