Dark Mode Light Mode

«Αστεράτων» διακρίσεων συνέχεια για το «Κλαδί Ελιάς»

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου απονεμήθηκαν τα 7α FNL Best Restaurant Awards, που τελούν υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, σε μια μεγαλόπρεπη τελετή στο Αμφιθέατρο του Ωδείου Αθηνών, με παρουσιάστρια την Μπέττυ Μαγγίρα.

Όλος ο κόσμος της ελληνικής γαστρονομίας έδωσε το παρόν στα βραβεία που αναδεικνύουν και φωτίζουν όλες τις πλευρές της εστίασης στη χώρα, σε μια τελετή απονομής αληθινή γιορτή της γαστρονομίας, σχεδιασμένη για να τιμήσει τους πρωταγωνιστές και δημιουργούς της.

Φέτος, στα έβδομα FNL Best Restaurant Awards βραβεύθηκαν 230 εστιατόρια από ολόκληρη την Ελλάδα. Ένα αστέρι κέρδισαν 172 εστιατόρια και από αυτά τα 54 για πρώτη φορά. Με δύο αστέρια αξιολογήθηκαν 48 εστιατόρια εκ των οποίων τα 19 για πρώτη φορά.

Τρία αστέρια κέρδισαν 9 εστιατόρια, τα δύο από αυτά για πρώτη φορά. Τέλος, για πρώτη φορά, στα οκτώ χρόνια του θεσμού, ένα εστιατόριο πέτυχε την ανώτατη αξιολόγηση των τεσσάρων αστεριών!Η λίστα ολοκληρώθηκε με 12 ειδικά βραβεία και βέβαια το top-10 της The List 2024 by FNL Best Restaurant Awards!

Το 2024 τα FNL Best Restaurant Awards εξελίχθηκαν και άλλαξαν πιο θεαματικά από ποτέ. Η ουσία της γεύσης, η αρτιότητα της τεχνικής -σε κάθε επίπεδο και στιλ- η ποιότητα των πρώτων υλών και η ανάδειξή τους έρχονται περισσότερο από ποτέ στο προσκήνιο, όπως και η αυθεντική δημιουργία.

Αντίθετα, αντιμετωπίστηκαν πιο αυστηρά η έλλειψη σταθερότητας, οι «μαγικές εικόνες» που καμιά φορά στήνονται για χάρη ορισμένων πελατών ή κριτικών, αλλά και οι πρόχειρες επιμέλειες που στοχεύουν περισσότερο στην επικοινωνία και την ευκολία και λιγότερο στην ουσία.

Μέσα σ’ αυτό το δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον της ελληνικής γαστρονομίας,για 7η συνεχόμενη χρονιά φέτος το υπέροχο «Κλαδί Ελιάς» του Βύρωνα Μπαρμπασακάλη, που βρίσκεται στη Μεσορόπη Καβάλας, εξασφάλισε τη βράβευσή του με ένα αστέρι στην κατηγορία «Ευρωπαϊκές Κουζίνες» του θεσμού FNL Best Restaurant Awards.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ CHEF

Ο Βύρων Μπαρμπασακάλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Hotel Management. Γρήγορα όμως τον κέρδισε η μεγάλη του αγάπη για τη μαγειρική.

Τα πρώτα του βήματα στη μαγειρική τα έκανε δίπλα στον διεθνούς φήμης Chef Paul Bocuse.Στη συνέχεια η πορεία του στο χώρο ήτανε ανοδική καθώς εργάστηκε σε πολλά μεγάλα εστιατόρια της Ελλάδας και του Βελγίου, μερικά από τα οποία είναι: το Les 3 Homard (με 1 αστέρι Michelin), το Le Jubile (με 1 αστέρι Michelin), το La Maison du Cygne (με 2 αστέρια Michelin), το Comme Chez Soi (με 3 αστέρια Michelin), το Le Café de laPaix – Paris (με 1 αστέρι Michelin).

Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1984 όπου και εργάστηκε σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια όπως είναι το LaMaison de Katrin στη Μύκονο, στο Kipriotis Village Resort στην Κώ, στο Makryammos Bungalows στη Θάσο και στο Πόρτο Χέλι.

Το 2009 πήρε την απόφαση να δημιουργήσει το εστιατόριο «Κλαδί Ελιάς», ένα destination restaurant στους πρόποδες του Παγγαίου, το οποίο βραβεύεται σταθερά από τον οργανισμό FNL για πέντε έτη. Το μενού του είναι μεσογειακό fusion με γαλλικές νότες και είναι ένα καθαρόαιμο μπιστρό με ιδιοσυγκρασιακή κουζίνα, σοβαρές κοπές κρέατος, ψυγείο dryaging και διαθέτει μια μικρή αλλά εκλεκτική λίστα κρασιών και πούρων.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 25920 93293 και 69733 06955. Email: info@kladielias.gr

Προηγούμενο άρθρο

Εκδήλωση "Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP). Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική" του Κέντρου Υγείας Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Καβάλα: Μαθητές δημιουργούν αυτοσχέδια ενδύματα εμπνεόμενοι από μνημεία