Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης
Όλοι εσείς οι λάτρεις του καλού φαγητού, σίγουρα έχετε ακούσει για τη γαστρονομία και τα μπιστρό. Αν συνδυάσετε και τα δυο μαζί σχηματίζουν τη λέξη Bistronomy (βιστρονομία). Αυτή η ιδέα έχει μετατραπεί σε ένα κίνημα που εξαπλώθηκε από το ’90 σε όλη τη Γαλλία και την Ευρώπη.
Με απλά λόγια Bistronomy: είναι ένα γαστρονομικό στυλ που αναδεικνύει τα πιάτα ενός μπιστρό με γαστρονομικές μεθόδους μαγειρέματος. Ο σεφ στη κουζίνα φτιάχνει τα αγαπημένα του πιάτα με τα εποχικά υλικά που διαθέτει και τα αναδεικνύει με μαγειρικές τεχνικές υψηλού επιπέδου.
Bistronomy by Stefanos Gouzidis
Το “Atopo” Bistronomy του Στέφανου Γκουζίδη στη συνοικία της Παναγίας πίσω από τις Καμάρες προσφέρει fine δημιουργική κουζίνα με φρέσκα εποχικά υλικά. Tα πιάτα του διακρίνονται για τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα τους, τις τεχνικές υψηλής γαστρονομίας ενώ είναι οικονομικά προσιτά και casual προς τον κόσμο.
Αν αγαπάτε το καλό φαγητό, αλλά δεν σας αρέσει η προσποίηση που συχνά συμβαδίζει με τη γαστρονομική κουλτούρα, τότε το bistronomy είναι για εσάς. Στο new entry “Atopo” του Στέφανου Γκουζίδη στην ανηφόρα για τις Καμάρες θα βρείτε καλοδουλεμένα πιάτα με έμπνευση και εξαίσιους γευστικούς συνδυασμούς από επιλεγμένα κρεατικά, εποχικά θαλασσινά και ρουστίκ λαχανικά, σε μια άνετη και φιλική ατμόσφαιρα, άψογη εξυπηρέτηση αλλά και προσιτές τιμές.
Ο κατάλογος του είναι στη λογική του «λίγα και καλά», αλλάζει κάθε μήνα ανάλογα με την διαθεσιμότητα των πρώτων υλών.