Dark Mode Light Mode
Μεγάλη αύξηση στους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό
Αυτοψία της Διεύθυνσης Υγείας σε καμένο χώρο επί της οδού Ε. Ιορδάνου (φωτογραφίες)
Δεκτά αιτήματα, Περιφερειακές Έδρες Πρωτοδικείου σε Θάσο-Πράβι

Αυτοψία της Διεύθυνσης Υγείας σε καμένο χώρο επί της οδού Ε. Ιορδάνου (φωτογραφίες)

Στην οδό Ευγενίου Ιορδάνου και Παύλου Μελά, πολύ κοντά στην Ομόνοια, βρίσκεται ένα κτίσμα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Είναι στα μπετά.

Προ λίγων ετών στο ισόγειο, όπου διανυκτέρευαν άγνωστα άτομα, εκδηλώθηκε φωτιά. Οι ζημιές που προκάλεσε δεν αποκαταστάθηκαν. Ο χώρος είναι προσβάσιμος και εστία μόλυνσης. Με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι περίοικοι.

Προχθές έκανε αυτοψία η Διεύθυνση Υγείας, η οποία συμφώνησε με την «δύσκολη» κατάσταση που αφορά και θέματα δημόσιας υγείας. Θα δώσει τη συνέχεια που προβλέπεται. Ο ιδιοκτήτης ή οι ιδιοκτήτες δεν ενδιαφέρονται. Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Αν και προ του περιστατικού της φωτιάς υπήρχε πρόθεση να μπει περίφραξη στο ισόγειο. Μετά τη φωτιά όλα σταμάτησαν. Ο κ. Νίκος Κούτρας που μένει στην ίδια περιοχή, απευθύνθηκε στο Δήμο.

Ο οποίος εν τω μεταξύ δεν έκανε κάτι. Να καθαρίσει το χώρο και να βάλει σύρματα για να μην μπαίνει σε αυτόν οποιοσδήποτε. Αυτό ασκείται πίεση να γίνει έστω τώρα. Επιβάλλεται. Η επιστολή του κ. Κούτρα στον κ. Μουριάδη στάλθηκε στις 5 Δεκέμβρη 2023, μετά από προφορική ενημέρωση του κ. Δημάρχου.

Ο κ. Κούτρας έγραψε τότε:

«Θεωρώ καθήκον μου να sας υπενθυμίσω, και εγγράφως,  το σημαντικό θέμα που απασχολεί, ,  εδώ και ενάμιση χρόνο.,  εμένα προσωπικά και  τους κατοίκους της  γειτονιάς  μου, και, συγκεκριμένα, της οδού Ε. ΙΟΡΔΑΝΟΥ.

Αναφέρομαι στο θέμα που γνωρίζετε και, πρόσφατα, κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας συνάντησης μεταξύ μας, σας παρακάλεσα  να βρει, επιτέλους, μια λύση: Γύρω από τη διασταύρωση των   οδών Ε.ΙΟΡΔΑΝΟΥ και Π. ΜΕΛΑ, όπως γνωρίζετε Κ. Δήμαρχε, λειτουργούν:

το Λύκειο Ελληνίδων, τα  ο γυμναστήριο Step up – Kavala.  ο Όμιλος ‘Fight & defence,  τα γυμναστήρια Studio Pilate και EUGYM, o ‘Ποντιακός Χορευτικός Όμιλος Καβάλας’,  Άρα, εκατοντάδες παιδιά και μεγάλοι συμπολίτες, πέρα από τους μόνιμους κατοίκους, πηγαινοέρχονται καθημερινά και περνούν μπροστά σε  αυτό το αισχρό, αποκρουστικό θέαμα: τον  τσιμεντένιο σκελετό μιας διώροφης οικοδομής που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Το ισόγειο του οικοδομήματος αυτού, δυο χρόνια πριν, πήρε φωτιά που, ευτυχώς, σβήστηκε. Στο καμένο  αυτό το ιδιωτικό ανοιχτό ισόγειο   έμειναν όλα τα απομεινάρια της φωτιάς στα οποία, με το πέρασμα του χρόνου, προστέθηκαν  πεταμένα σκουπίδια και παλιά αντικείμενα.

Αλλά το πιο σοβαρό πρόβλημα στην υπόθεση είναι ότι, στο χώρο που ανέφερα,  βρίσκουν   καταφύγιο πολλά αδέσποτα   τα οποία,  όταν βγαίνουν στο δρόμο, τινάζουν τις  σκόνες και την αιθάλη στο δρόμο και τις εισπνέουν οι περαστικοί!

Πέρυσι, τέτοια περίοδο, σε όχλησή μας στη Διεύθυνση Καθαριότητας μας απαντήσανε, προφορικά, ότι θα καθάριζαν τη βρωμιά που αποτελεί  κυριολεκτικά υγειονομική βόμβα, αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Πέρασε, όμως ένας χρόνος, Κύριε Δήμαρχε, αλλά μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα! Και, όσο περνάει ο χρόνος, οι σκέψεις των κατοίκων αυτής της γειτονιάς  πάει πάντα και περισσότερα στον κίνδυνο μόλυνσης, σοβαρών παθήσεων, κλπ., όπως, άλλωστε υποστηρίζει και ο Νομίατρος, κύριος Παπαδόπουλος Χρήστος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας αναφερόμενος σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Εν αναμονή μιας αναγκαίας και άμεσης λύσης του προβλήματος».

Προηγούμενο άρθρο

Μεγάλη αύξηση στους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό

Επόμενο άρθρο

Δεκτά αιτήματα, Περιφερειακές Έδρες Πρωτοδικείου σε Θάσο-Πράβι