Dark Mode Light Mode

Αυξάνονται οι κάμερες έξω από τα σχολεία του Δήμου Καβάλας

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε βανδαλισμός στο σχολικό κτίριο του 2ου Λυκείου- 7ου Γυμνασίου στην περιοχή Φλωρέξ.

Άγνωστος ή άγνωστοι έβαλαν σιλικόνη στις κλειδαριές ώστε να μην είναι εφικτή η είσοδος στο κτίριο. Ταλαιπωρήθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές. Τέτοια ζητήματα ασφάλειας και καταστροφών ανακύπτουν συχνά.

Σε όλα σχεδόν τα σχολεία. Η σχολική επιτροπή του Δήμου δρα όσο της επιτρέπουν τα οικονομικά της. Αγοράζει και εγκαθιστά σύστημα παρακολούθησης με κάμερες. Στην Πρωινή μίλησε η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ανθή Χατζηφραντζή.

Η συνέντευξη

Ερ: Βάλατε κάμερες τώρα τελευταία στα σχολεία. Έχετε πρόγραμμα να βάλετε και άλλες κάμερες σε σχολεία;

Απ: Ναι βάζουμε κάμερες. Κάμερες μπήκανε στο σχολείο της Νέας Καρβάλης και στο σχολείο του Αμυγδαλεώνα. Γινόταν πολλοί βανδαλισμοί στα συγκεκριμένα σχολεία και αποφασίσαμε να βάλουμε κάμερες. Οι διευθυντές λένε ότι λύθηκε το πρόβλημα, εγώ λέω ότι περιορίστηκε κατά πολύ. Όταν ο άλλος ξέρει ότι υπάρχει κάμερα, δε θα πάει με την ίδια άνεση που πήγαινε και πριν για να καταστρέψει. Επίσης στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κρηνίδων τώρα που γίνεται η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, μπήκε σύστημα συναγερμού. Σε δεύτερο χρόνο που θα τελειώσουν οι εργασίες στο σχολείο, μετά το Πάσχα προς το καλοκαίρι, θα τοποθετηθεί σύστημα με κάμερες.

Ερ: Τελικά όλα τα σχολεία θέλουν κάμερες;

Απ: Τα περισσότερο τις χρειάζονται. Το κόστος βέβαια είναι αρκετό. Μίλησα με τον διευθυντή του 2ου Λυκείου και του 7ου Γυμνασίου, που έγινε πρόσφατα το περιστατικό με τις κλειδαριές και τη σιλικόνη που έβαλαν άγνωστοι. Έχουμε λίγο καιρό που συζητάμε και για εκείνο το σχολείο να τοποθετηθούν κάμερες αφού από πίσω είναι το βουνό και ο χώρος είναι ελεύθερος και μπαίνει όποιος θέλει μέσα. Τώρα συζητάμε να τοποθετηθούν κάμερες και στο συγκεκριμένο σχολείο.

Προηγούμενο άρθρο

Ο Δήμος Δοξάτου επαναφέρει αγωγή του 1975 κατά του Δήμου Καβάλας!

Επόμενο άρθρο

Η Πυροσβεστική Καβάλας απελευθέρωσε εγκλωβισμένο γλάρο