Dark Mode Light Mode
Άδεια λειτουργίας ως το 2026 στο κολυμβητήριο
Αύξηση μαθητών σε Ειδικό Δημοτικό- Νηπιαγωγείο, απαραίτητη επιπλέον αίθουσα  
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2023

Αύξηση μαθητών σε Ειδικό Δημοτικό- Νηπιαγωγείο, απαραίτητη επιπλέον αίθουσα  

Τόσο το κράτος όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση δείχνουν να αιφνιδιάζονται ενώ μάλλον δεν θα έπρεπε.

Κάθε χρόνο οι μαθητές στην ειδική εκπαίδευση αυξάνονται. Με αποτέλεσμα οι διαθέσιμες υποδομές να μην επαρκούν. Κάθε Καλοκαίρι τα ίδια. Τρέχουμε πίσω από τα προβλήματα αφού η αύξηση των μαθητών δημιουργεί ανάγκη αύξησης και των λειτουργικών χώρων στα σχολεία. Σημειώνουμε ότι στα ειδικά σχολεία τα τμήματα είναι μικρά, των 4 ή 5 μαθητών.

Στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Καβάλας οι μαθητές αυξήθηκαν στους 14. Ίσως μάλιστα να υπάρξουν 2 ακόμη. Χρειάζεται οπωσδήποτε μια επιπλέον αίθουσα. Ο Δήμος Καβάλας απευθύνθηκε στις Κτηριακές Υποδομές ΑΕ- στο κράτος- ζητώντας να δρομολογήσει οριστική λύση. Μέχρι τότε θα μεταφέρει από το Γυμνάσιο Νέας Καρβάλης κοντέινερ. Που ισχυρίζεται ότι έχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Οι γονείς- κηδεμόνες διαμαρτύρονται.

Ζητούν κάτι καλύτερο. Δέχονται την προσωρινή λύση αρκεί να είναι προσωρινή και ο χώρος κατάλληλος. Είναι κάτι που θα φανεί όταν εγκατασταθεί στην αυλή του σχολείου το κοντέινερ. Οι μαθητές στο Ειδικό Δημοτικό έγιναν 57 κι έτσι γενικά το σχολείο είναι μεγάλο από πλευράς μαθητών.

Σύντομα και στο σχολείο και στο νηπιαγωγείο θα υπάρξουν κι άλλες ανάγκες. Κατόπιν τούτου καθίσταται θέμα προτεραιότητας η κατασκευή στην Καβάλα ενός νέου και μεγάλου κτιρίου για όλους τους μαθητές της ειδικής εκπαίδευσης.

Προηγούμενο άρθρο

Άδεια λειτουργίας ως το 2026 στο κολυμβητήριο

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2023