Dark Mode Light Mode

Αύξηση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Αυξήθηκαν αρκετά την προηγούμενη εβδομάδα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε Καβαλιώτες.

Αντίθετα τα δωρεάν ράπιντ τεστ παρέμειναν μειωμένα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και το προηγούμενο διάστημα γενικότερα. Αναλυτικά τα εμβόλια της επικαιροποιημένης δόσης που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 230 (από 180 την προ προηγούμενη).

Η αύξηση είναι μεγάλη και κατά κάποιο τρόπο και μη αναμενόμενη. Ρεκόρ – πρόσφατο- είναι τα 244 εμβόλια σε μία εβδομάδα. Τα τεστ που έφθασαν να είναι και 200 ανά εβδομάδα, πάντα σε Καβάλα και Χρυσούπολη, την προηγούμενη εβδομάδα ήταν μόνο 130.

Αντίστοιχα μειώθηκαν και τα θετικά περιστατικά. Ήταν μόνο 24. Σε γενικές γραμμές ο κορωνοϊός παραμένει επίκαιρος, υπάρχει συχνά σε πολλούς συμπολίτες. Μικρούς και μεγάλους. Αλλά και ιδιαίτερα ήπιος. Παρόλα αυτά οι άνθρωποι προσέχουν.

Συχνά τους βλέπουμε να φορούν μάσκες όχι μόνο σε εσωτερικούς χώρους αλλά και σε εξωτερικούς! Στα φαρμακεία της Καβάλας διατίθενται στο κοινό και τα εμβόλια κατά της γρίπης. Τόσο οι γιατροί όσο και οι φαρμακοποιοί προτρέπουν τους πολίτες να εμβολιαστούν. Ειδικά τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.

Προηγούμενο άρθρο

Τραυματισμός μέλους πληρώματος σε πλοίο στην Καβάλα

Επόμενο άρθρο

«Δεν αποκλείεται η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ»