Στην υπερβολική ταχύτητα οφείλονται τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα, που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των περιοχών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Την ίδια στιγμή, τα τροχαία δυστυχήματα κατά τον μήνα Αύγουστο παρουσίασαν αύξηση σε σύγκριση με τα τροχαία δυστυχήματα του ίδιου μήνα το περσινό καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην εδαφική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκονται οι περιφερειακές ενότητες Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, κατά τον μήνα Αύγουστο σημειώθηκαν συνολικά 45 τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, από τα οποία τα εννέα ήταν θανατηφόρα (έναντι ενός το 2018), τα έξι σοβαρά (έναντι 10 το 2018) και τα 30 ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 39 το 2018)
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία από τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καταγράφηκαν συνολικά 66 παθόντες (έναντι 72 το 2018), από τους οποίους σκοτώθηκαν εννέα άτομα (έναντι 1 το 2018), πέντε τραυματίστηκαν βαριά (έναντι 13 το 2018), ενώ 52 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά (έναντι 58 το 2018).
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:-Οδήγηση σε κατάσταση μέθης
-Η απόσπαση προσοχής οδηγού
-Η παραβίαση προτεραιότητας
-Η παραβίαση σημάνσεων
-Εσφαλμένη απόφαση ενεργειών
-Υπερβολική ταχύτητα.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Αύγουστο, βεβαιώθηκαν συνολικά 7.091 παραβάσεις, από τις οποίες οι 2.901 ήταν επικίνδυνες ενώ οι περισσότερες από αυτές αφορούσαν την υπερβολική ταχύτητα. Πιο συγκεκριμένα:
-1.765 για υπερβολική ταχύτητα -174 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη) -201 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα -40 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη -283 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση -284 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση. (Πηγή ΑΠΕ) (φωτογραφία αρχείου)