Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης
145 χρόνια η συνταγή του παππού Ανέστη αποστάζεται αναλλοίωτη στα ρακοκάζανα της οικογένειας, το καζανιασμένο ούζο διατηρεί το μοναδικό του άρωμα και την αξεπέραστη ποιότητα του. Το ούζο Μπαμπατζίμ είναι ένα παραδοσιακό και καλοδουλεμένο ούζο που ευφραίνει τις καρδιές των μερακλήδων, μας δείχνει τα καλά του στοιχεία αμέσως στη μύτη, είναι ευγενικό και φινετσάτο στο στόμα ενώ έχει διάρκεια στην επίγευση.
Εν κατακλείδι είναι ένα ισορροπημένο ούζο, ιδανικό να απολαμβάνετε και σκέτο. Αφού κάναμε τις σχετικές προμήθειες μας , ξεκινήσαμε μαζί με τον φίλο μου αποσταγματοποιό Λευτέρη Μπαμπατζίμ για να συναντήσουμε τον Ελληνοκαναδό επιχειρηματία Γιώργο Θεοφυλακτίδη που ήρθε από το Τορόντο και εγκαταστάθηκε στο ορεινό χωριό του το Διπόταμο Νέστου όπου μέσα σε χρόνο ρεκόρ έστησε μια εξοχική ταβέρνα από πέτρα και ξύλο άξιας θαυμασμού.