Dark Mode Light Mode

Χάνονται περιουσίες! Σφαγή τουλάχιστον 4.000 ζώων στο Ν. Καβάλας

Δυσκολεύουν τα πράγματα και στο Ν. Καβάλας όσον αφορά τα κρούσματα ευλογιάς στα πρόβατα. Μετά την αύξηση των προηγούμενων ημερών, φθάσαμε χθες σε μια κατάσταση 15 επιβεβαιωμένων περιπτώσεων και 5 ύποπτων.

Που κι αυτά άμεσα θα επιβεβαιωθούν. ‘Έλεγχοι στα ζώα γίνονται κάθε μέρα, υπό την επίβλεψη της Κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΠΕ Καβάλας. Τα υπόλοιπα νούμερα της ίδιας υπόθεσης τρομάζουν.

Χάνονται περιουσίες αφού σφάχτηκαν και θα σφαχτούν 4.000 και πλέον ζώα μονάδων ειδικά της περιοχής του Δήμου Νέστου. Σε μία μάλιστα κτηνοτροφική μονάδα προορίζονται να θανατωθούν 1.000 ζώα!

Μέχρι χθες τα ζώα που είχαν σφαχθεί ήταν 1.700. Κι έπεται συνέχεια. Η εντύπωση που υπάρχει είναι ότι πολλοί κτηνοτρόφοι μόλις τώρα αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος κι έτσι τα μέτρα ουσιαστικά λαμβάνονται με καθυστέρηση.

Η αύξηση των κρουσμάτων ίσως και να οφείλεται στην χαλαρότητα της προηγούμενης περιόδου. Από χθες έπαψαν να λειτουργούν τα σφαγεία τόσο στην Ξάνθη όσο και στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας. Εξυπηρετούσαν και τις ανάγκες του Νομού Καβάλας αφού αυτός δεν διαθέτει σφαγείο.

Προηγούμενο άρθρο

11 με 17 Νοέμβρη «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας»: Οι εκδηλώσεις και που θα γίνουν

Επόμενο άρθρο

Η Καβάλα ζητά να διοργανώσει μια μεγάλη διεθνή έκθεση μουσικής