Dark Mode Light Mode

Χαράλαμπος Χρυσανίδης: «Η ανοργανωσιά της διοίκησης συνεχίζεται»

Αυτήν την εποχή συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις δημοτικές εκλογές του 2023 στον Δήμο Καβάλας.

Ο κ. Χ. Χρυσανίδης κάνει τον απολογισμό του διαφορετικά. Από την 1η του Γενάρη του 2024, από τότε που βρίσκεται στην αντιπολίτευση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Παραμένει «αιχμηρός» στην κριτική του προς τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Για μια σειρά από επίκαιρα ή λιγότερο επίκαιρα τοπικά θέματα. «Στο διάστημα που μεσολάβησε από την 1η Γενάρη και ως σήμερα περίμενα από τη διοίκηση του Δήμου πολύ περισσότερα πράγματα. Δεν ήταν άλλωστε καινούργια. Συνέχιζε ίδια με μια νέα θητεία. Περίμενα παραγωγή έργου» είπε αρχικά ο κ. Χρυσανίδης.

Και συνέχισε: «Βλέπουμε μια ανοργανωσιά η οποία δυστυχώς συνεχίζεται. Ακόμη να καταφέρει να ξεχωρίσει τις αρμοδιότητες των συνεργατών της. Κάνει λάθη, υπόσχεται με πολλά «θα». Εμείς στην αντιπολίτευση προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Στηρίζουμε στα θετικά».

Σε ερώτηση για τα οικονομικά του Δήμου, ο κ. Χρυσανίδης είπε μεταξύ άλλων:

«Καταλαβαίνουμε ότι ο Δήμος Καβάλας είναι σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση. Κι αυτό γιατί υπήρξε προεκλογική σπατάλη. Υπήρξε κακή διαχείριση τα προηγούμενα 4 χρόνια». Μία ακόμη φορά ο κ. Χρυσανίδης προκρίνει ως καλύτερη διαδικασία αυτή των έργων μέσω της αυτεπιστασίας. Υπάρχει -όπως επιμένει- ο τρόπος για την πρόσληψη κατάλληλου εποχιακού προσωπικού.

Κι είναι, σημειώνει, τα έργα αυτεπιστασίας και πιο οικονομικά από τις απευθείας αναθέσεις. Κατηγορεί τη διοίκηση ότι έκανε και συνεχίζει να κάνει πολλές από αυτές. «Εδώ βλέπουμε με το παραμικρό να υπάρχει απευθείας ανάθεση» σημειώνει ο κ. Χρυσανίδης.

Για το γνωστό θέμα με την πιάτσα των Ταξί στην πλατεία Καπνεργάτη, κατηγορεί τη διοίκηση ότι επέμενε σε μια λάθος λύση. «Κι όταν υπήρξε μια άλλη καταλληλότερη, ισχυρίστηκε ότι είναι δική της» τόνισε.

Τέλος επανέρχεται στο έργο της ανάπλασης της πλατείας Ποταμουδίων, δηλώνοντας μία ακόμη φορά ότι κάτω από την πλατεία έπρεπε να κατασκευαστούν απαραίτητες θέσεις στάθμευσης. Ακόμη και 100 μπορούσαν να γίνουν, είπε προχθές στο ράδιο Πρωινή.

Προηγούμενο άρθρο

3 μήνες υπομονή για τους γιατρούς των Νοσοκομείων Καβάλας και Δράμας

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 2024