Dark Mode Light Mode

Χάρης Σεϊτανίδης: «Πρέπει να αποσαφηνιστεί ο χαρακτήρας του ΠΑΣΟΚ»

Ο Χάρης Σεϊτανίδης συμμετείχε την Κυριακή στην κρίσιμη και μαραθώνια συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Δύο ημέρες μετά τις εργασίες και τις αποφάσεις, μίλησε στην Πρωινή. Οι απόψεις του έχουν ενδιαφέρον αφού σε πρώτη προτεραιότητα θέτει το κόμμα. Τα πρόσωπα έπονται. Πρώτα, λέει ο κ. Σεϊτανίδης, η προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα των πολιτών.

Η συνέντευξη

Ερ: Κάντε μας ένα σχόλιο για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στην οποία λάβατε μέρος την Κυριακή που μας πέρασε στην Αθήνα.

Απ: Έχω την τύχη όλα αυτά τα χρόνια της ζωής μου να έχω παρακολουθήσει πολλές σημαντικές στιγμές στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Θέλω να θυμηθώ τον εαυτό μου, το 1994, στο συνέδριο όπου επανεκλέξαμε τον Ανδρέα Παπανδρέου πρόεδρο του κινήματος. Το 1996 στο συνέδριο που εξελέγη πρόεδρος ο Κώστας Σημίτης. Ήταν μια κρίσιμη συνεδρίαση αυτή της Κυριακής που μας πέρασε. Ο πρόεδρος του κινήματος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν άφησε να υπάρχουν δυσαρεστημένοι μέσα στην αίθουσα με την τοποθέτηση που έκανε. Ήταν μια ενωτική τοποθέτηση η οποία κάλυψε όλο το ΠΑΣΟΚ. Κάλυψε τις ομάδες, τις  φατρίες, τους πολιτικούς προβληματισμούς. Τοποθετώντας στην ουσία τους τα ζητήματα που υπάρχουν στο κίνημα.

Ερ: Φαίνεται ότι θα υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι πρόεδροι. Θέλετε να το σχολιάσετε;

Απ: Οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου είναι κάτι που το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Πολλές υποψηφιότητες ξεκινάνε και στο τέλος δεν καταλήγουν ενώ άλλες εμφανίζονται στην πορεία. Εγώ δεν θέλω να σταθώ στην ποσότητα των υποψήφιων αλλά περισσότερο στέκομαι σ’ αυτά που ειπώθηκαν στην κεντρική επιτροπή. Το ζητούμενο είναι ότι πρέπει να αποσαφηνιστεί ο χαρακτήρας του ΠΑΣΟΚ. Ποιο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ και ποιους θέλει να εκφράσει. Αυτό το άκουσα να το θέτουν, να το ζητούν απ’ όλες τις ομάδες. Το βασικότερο είναι όντως ότι έχουμε μια έλλειψη ταυτότητας. Πράγμα που θολώνει το σήμα μας και δημιουργεί ανασφάλειες στο 1 εκ. ψηφοφόρων που δεν πήγαν να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές.

Ερ: Κινδυνεύει η ενότητα του ΠΑΣΟΚ σε μια προεκλογική περίοδο που θα κρατήσει μέχρι τον Οκτώβριο;

Απ: Δε θα το έλεγα. Πάντα τέτοιες διαδικασίες βοηθούσαν το ΠΑΣΟΚ, σφυρηλατούσαν το χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι ένα κόμμα που έχει βγει μέσα από την κοινωνία. Πάντα τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ αφορούσαν πραγματικά τον κόσμο. Πάντα ήταν ένα θέμα το τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ. Είτε ήμασταν στο 4%, είτε στο 25%, είτε στο 40%. Με τις εξελίξεις που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη στιγμή, το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη  εναλλακτική, κυβερνητική επιλογή απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Νομίζω ότι είναι μια πολύ χρήσιμη διαδικασία. Πρέπει να ξέρει ο πολίτης ποιο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ. Με ποιους είμαστε. Είμαστε με αυτούς που διαχειρίζονται τα ενεργειακά ζητήματα ή με το φτωχό άνθρωπο που πάει κάθε μέρα στο σούπερ μάρκετ και δεν του φτάνει το πενηντάρικο ούτε για πλάκα.

Ερ: Προσωπικά είστε ή όχι με τον Ανδρουλάκη;

Απ: Εγώ πάντοτε ήμουν με την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Πάντα ήμουν ΠΑΣΟΚ. Έχω υποστηρίξει διάφορους υποψηφίους προέδρους σε εκλογικές διαδικασίες, οι οποίοι πάντα δεν κερδίζανε οι ίδιοι αλλά πάντα ήμουνα ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το σημαντικότερο που πρέπει να δούμε όλοι μας. Αν το κάνουμε στη μορφή οπαδισμού, νομίζω ότι ειδικά εμείς τα στελέχη δεν έχουμε να προσφέρουμε τίποτα. Εμείς τα μέλη της κεντρικής επιτροπής πρέπει να διατηρήσουμε την ενότητα στο χώρο μας. Τιμώ την προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, ο οποίος πήρε ένα κόμμα από χαμηλά ποσοστά και το ανέβασε σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε κατακτήσει σημαντικές νίκες με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Έχουμε φύγει από το περιθώριο του πολιτικού σκηνικού και είμαστε πλέον στο επίκεντρο. Πραγματικά αυτή την προσπάθεια δεν μπορώ να μη την τιμήσω. Τιμώ και όλους τους συντρόφους οι οποίοι θα δηλώσουν υποψηφιότητα και με χαρά να ακούσουμε το τι θα προτείνουν, ποιες θα είναι οι απόψεις τους. Πρώτα η ενότητα, πρώτα τα ΠΑΣΟΚ και πρώτα ο Έλληνας πολίτης. Αυτά ενδιαφέρουν τους Έλληνες πολίτες. Το ενδιαφέρον το βασικό είναι τι έχουμε να προτείνουμε εμείς. Σήμερα στην αντιπολίτευση και αύριο σαν κυβέρνηση.

Προηγούμενο άρθρο

Ο Δήμος Θάσου ζητά από πολίτες και επαγγελματίες να τηρούν τον κανονισμό καθαριότητας

Επόμενο άρθρο

Συνεχίζει την κριτική προς τη διοίκηση Τοψίδη ο Κώστας Αντωνιάδης