Dark Mode Light Mode

«Χρέος μας να αντισταθούμε στην απομάκρυνση της Στέγης από το σπίτι της»

Ο χρόνος κι ο χώρος προσλαμβάνουν τα αποτυπώματα της ανθρώπινης ιστορίας και τα μετατρέπουν σε ιστορικά αρχεία πολύτιμα. Επομένως πρέπει ο χώρος, αλλά και η παραγόμενη σε αυτόν πνευματική/πολιτισμική κληρονομιά να αντιμετωπίζονται ως οχήματα δράσης και ζωής, γιατί η πολιτισμική κληρονομιά δεν είναι μία στατική έννοια συνδεδεμένη απλώς με το παρελθόν, ούτε αποτελεί μία πολυτέλεια.

Το κτίριο της Στέγης αποτελεί όχημα δράσης και ζωής, ένα κοινωνικό πλαίσιο αναφοράς, άμεσα συνδεδεμένο με την ιδεολογική και συναισθηματική φόρτιση που οι δράσεις της Στέγης στο χρόνο παρήγαγαν.

Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας για τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών έχει συνδεθεί με την πνευματική και πολιτιστική φυσιογνωμία της πόλης και αποτελεί τοπόσημο και υλικό σύνθεσης  της σύγχρονης ιστορίας της πόλης, για το οποίο οι Καβαλιώτες είναι περήφανοι.

Η προαναγγελθείσα έξωση του ΣΦΓΤ από το κτήριο, όπου επί 65 έτη στεγάζεται, δείχνει ελλιπή αναγνώριση της πολύχρονης προσφοράς του. Σημαίνει ακόμη και την εκρίζωση της μνήμης μιας ιδιαιτέρως λειτουργικής και ενεργού κοινότητας που υπηρέτησε με πάθος τον πολιτισμό και τα γράμματα.

Ως Περιφερειακή Παράταξη έχουμε φέρει 2 φορές στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της έξωσης του ΣΦΓΤ από το κτίριο της οδού Κύπρου, ζητώντας να συζητηθεί διεξοδικά ως θέμα ημερήσιας διάταξης.

Αντιμετωπίσαμε εχθρικότητα κι επιθετικότητα από τις παρατάξεις της διοίκησης και της μείζονος αντιπολίτευσης, οι οποίες έχουν και την απόλυτη πλειοψηφία. Εσχάτως με επερώτηση θέσαμε το θέμα του κλεισίματος του Ζέφυρου και της έμμεσης απαγόρευσης προβολής του ντοκιμαντέρ/ ταινίας «Αδέσποτα κορμιά». Οι απαντήσεις ήταν επίσης ασαφείς και προσβλητικές.

Επειδή, ως πολίτες αλλά και ως θεσμικοί περιφερειακοί σύμβουλοι, συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των συμπολιτών μας για την βίαιη έξωση που δρομολογείται, δηλώνουμε αντίθετοι στο σχέδιο που εξυφαίνεται και θεωρούμε χρέος μας να αντισταθούμε στην απομάκρυνση της Στέγης από το σπίτι της.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Ηλιόπουλος Στέργιος- Λυμπεράκης Δημήτρης

Προηγούμενο άρθρο

Αυτό το σήριαλ θα έχει πολλά επεισόδια...

Επόμενο άρθρο

Αποτελέσματα και βαθμολογίες στην Α` και Β` Κατηγορία της ΕΠΣΚ