Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Κώστας Μπαντίκος, με αφορμή το σεμινάριο με θέμα τη διαφορετικότητα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή στο περιφερειακό επιμορφωτικό κέντρο Καβάλας και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της UNICEF.
Ένα ακόμη σεμινάριο με το ελληνικό τμήμα της UNICEF θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Θάσο. Στο σεμινάριο της Καβάλας εισηγητές ήταν οι εκπρόσωποι του διεθνούς τμήματος της UNICEF. Ήταν διήμερο και κάθε απόγευμα η επιμόρφωση διήρκησε τέσσερις ώρες.
Το μεγάλο όμως ενδιαφέρον στις δηλώσεις του κ. Μπαντίκου εστιάζεται στα προνήπια, τα οποία βάσει της νέας νομοθεσίας που προ λίγων ημερών εγκρίθηκε από τη βουλή, πρέπει υποχρεωτικά να εγκαταλείψουν τους δημοτικούς ή ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και να φοιτήσουν στα νηπιαγωγεία όλης της Ελλάδας.
Ο κ. Μπαντίκος, καταρχάς σημείωσε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλη τη χώρα. Πρώτα, 230 δήμοι σε όλη την Ελλάδα που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το ποιοι θα είναι, θα συμμορφωθούν με το νέο νόμο. Αυτό θα εφαρμοστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο με την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους. Ο κ. Μπαντίκος αναρωτήθηκε κατά πόσο οι δήμοι της περιφερειακής ενότητας Καβάλας θα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των πρώτων 230.
Αναφορικά με τα επιπλέον νήπια στα σχολεία του δήμου Καβάλας, παραδέχθηκε ότι απαιτούνται επιπλέον αίθουσες για τη στέγασή τους, με βάση τη δυναμική των υφιστάμενων νηπιαγωγείων. Χρειάζονται, παρατήρησε ο Κώστας Μπαντίκος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς επτά ή οκτώ αίθουσες, όπως επίσης υλικοτεχνική υποδομή και βέβαια προσωπικό. Ο πρώτος υπολογισμός που έκανε η υπηρεσία αναφέρεται σε επιπλέον περίπου 150 προνήπια για τα νηπιαγωγεία του δήμου Καβάλας. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι στους υπόλοιπους δήμους Θάσου, Παγγαίου και Νέστου σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα δε θα υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα. Δηλαδή, τα προνήπια θα απορροφηθούν ομαλά από τα υφιστάμενα νηπιαγωγεία.