Dark Mode Light Mode

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Μέτρα και κίνητρα για όλους στην ΑΜΘ»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» κ. Χριστόδουλος Τοψίδης μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής, σε συνέχεια της συζήτησης για την διακομματική επιτροπή στη βουλή που ασχολείται με την ανάπτυξη της Θράκης.

Αφορμή των δηλώσεων του η επιστολή του Κωστή Σημίτη,  επί της οποίας ο κύριος Χριστόδουλος Τοψίδης κατηγορήθηκε να μην έχει απαντήσει. Ο κ. Τοψίδης σημείωσε ότι το προσεχές διάστημα θα επιδιωχθεί σε συνεννόηση με όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να προκληθεί η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου όπου θα συζητηθεί η συγκρότηση της επιτροπής στη Βουλή. Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο αυτή την πρωτοβουλία να την πάρει η διοίκηση της Περιφέρειας. Ακόμα και αν αυτό δεν γίνει τότε -άφησε να εννοηθεί- ότι θα δράσει η αντιπολίτευση για να γίνει η συζήτηση όπως πρέπει.

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης παραδέχτηκε ότι στην επιστολή Σιμιτσή δεν απάντησε. Αναρωτήθηκε το εξής: Εφόσον Κωστής Σιμιτσής είναι στην διοίκηση- συνδιοικεί- με τον κύριο Μέτιο, τι νόημα έχει να στέλνει και σε αυτόν την επιστολή.

Στη συνέχεια ο κ. Τοψίδης είπε: «Η επιστολή που λάβαμε από τον Κωστή Σιμιτσή δεν ήταν για να απαντηθεί. Ήταν περισσότερο ενημερωτική και επικοινωνιακή. Εμείς θέλουμε το θέμα να συζητηθεί σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και δεν είναι δυνατόν να απαντήσω σε μία επιστολή που ουσιαστικά μας κοινοποιείται αφού βασικά απευθύνεται στον περιφερειάρχη».

Για την ουσία του θέματος ο Χριστόδουλος Τοψίδης ήταν ξεκάθαρος. Ζήτησε να διευρυνθούν τα κίνητρα σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Τόνισε ότι τα έργα ωφελούν όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου κι αν  γίνονται ενώ σημείωσε ότι το περιφερειακό σκέλος του ΕΣΠΑ δεν μπορεί να απευθυνθεί μόνο στη Θράκη αλλά απευθύνεται και  το εκμεταλλεύεται όλη η περιφέρεια.

«Ότι μέτρο αποφασιστεί ή ότι κίνητρο δοθεί μέσω της επιτροπής της Βουλής να δοθεί σε όλους τους νομούς» είπε συγκεκριμένα και ξεκάθαρα ο Χριστόδουλος Τοψίδης. Θύμισε δε ότι και τα επιμελητήρια -ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου συμμετέχει σε αυτά και γνωρίζει το θέμα-  υποστήριζαν ίδια επιδότηση εργασίας σε όλους τους νομούς της περιφέρειας. Είχαν μάλιστα προτείνει αν τα χρήματα δεν επαρκούν, να μειωθεί η επιδότηση εργασίας στη Θράκη προκειμένου να είναι ενιαίο το ποσοστό της σε όλη την περιφέρεια.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ο διοικητής του Νοσοκομείου σχολιάζει την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων στο Ν. Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Δηλώσεις της Αναστασίας Αντωνίου και του Κώστα Αντωνιάδη περί των τοπικών κρουσμάτων κορωνοϊού