Dark Mode Light Mode
Ο ΣΥΡΙΖΑ που διαλύεται και το ΠΑΣΟΚ του 11%
Χρήστος Δασκαλάρας: «Κάθε χρόνο και πιο μπροστά τα τμήματα υποδομής των Πανθήρων»
Εκτροπή ΙΧ και «ξήλωμα» δέντρων διαχωριστικής νησίδας (φωτογραφίες)

Χρήστος Δασκαλάρας: «Κάθε χρόνο και πιο μπροστά τα τμήματα υποδομής των Πανθήρων»

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο υπεύθυνος υποδομών των Πανθήρων Χρήστος Δασκαλάρας.

Αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που θα ακολουθηθεί φέτος από την ομάδα των Πανθήρων και στη στελέχωση του προπονητικού team. Ευχαρίστησε παράλληλα όλους τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην προσπάθεια που γίνεται από το Καβαλιώτικο συγκρότημα σε επίπεδο τμημάτων υποδομής.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερ:Πως βλέπουν οι Πάνθηρες το νέο ξεκίνημα της σεζόν για την ακαδημία τους;

Απ: Η έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς μας βρίσκει κοντά στο σημείο που θέλουμε, σε επίπεδο υποδομών και στελέχωσης. Αρχικά, έχουμε διατηρήσει το ίδιο προπονητικό επιτελείο, ενισχυμένο μάλιστα με ακόμα έναν συνάδελφο γυμναστή, τον Λάζαρο Παναγιωτίδη.

Όλοι οι προπονητές μας στις ακαδημίες είναι πτυχιούχοι Τ.Ε.Φ.Α.Α. με παιδαγωγική επάρκεια, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως έχουν όλοι μία πολύ σημαντική διαδρομή στον χώρο και εισπράττουμε από τα παιδιά και τους γονείς πολύ θετικά συναισθήματα και εντυπώσεις.

Στα αγωνιστικά τμήματα των κοριτσιών, ο Κωνσταντίνος Λογοθέτης ως επικεφαλής του προγράμματος θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, στην συνολικά δεύτερη θητεία του στην ομάδα.

Τα αποτελέσματα δεν είναι αυτοσκοπός αλλά δεν θα ήθελα να παραβλέψω το γεγονός πως οι προσπάθειες των κοριτσιών μας πέρυσι έφεραν μία εξαιρετική εικόνα σε όλα τα παιχνίδια του U14 πρωταθλήματος, την τρίτη θέση στις κορασίδες με κορίτσια 2-3 χρόνια μικρότερες αλλά και τη δεύτερη θέση στις νεάνιδες, με την πρωτιά να χάνεται στην ισοβαθμία την τελευταία αγωνιστική!

Επιπλέον, 6 αθλήτριες της ακαδημίας μας βρήκαν θέση και αγωνίστηκαν στην ομάδα γυναικών στην Α2, ενώ και η Ηλέκτρα Λυκάκη εξαργύρωσε τις εμφανίσεις της με υποτροφία σε πανεπιστήμιο των Η.Π.Α.

Όμως και στα αγόρια πλέον, ο υπεύθυνος του προγράμματος Βαγγέλης Καρατσομπάνης, που σημειωτέον βρίσκεται στην ομάδα για 13 χρόνια και είμαστε μαζί σχεδόν από το ξεκίνημα των Πανθήρων, έχει αναλάβει από πέρυσι το δύσκολο αλλά φιλόδοξο έργο να αναπτύξει τα τμήματα αγοριών μας.

Αυτό είναι και ο μεγάλος στόχος μας για τα επόμενα χρόνια, πάντα σε ευθυγράμμιση με το ιστορικότερο σωματείο της πόλης μας, τον Α.Ο. Καβάλα. Χρειάζεται υπομονή και χρόνος για να το πετύχουμε αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα βιαστούμε.

Τέλος, στα προαγωνιστικά τμήματα, το όνομα του Γιώργου Μόμτσου είναι εγγύηση, είναι εξαιρετικός συνάδελφος με πολλή αγάπη για το μπάσκετ και τα παιδιά, στην περίπτωση του τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Η Αφροδίτη Τσάντα, αρχηγός στην γυναικεία ομάδα μας, ανέλαβε πέρυσι το τμήμα της Ελευθερούπολης, παρά το δύσκολο πρόγραμμά της με τις προπονήσεις και τους αγώνες, ενώ και φέτος θα συνεισφέρει τις υπηρεσίες της στις ακαδημίες μας!

Νέα προσθήκη στο τμήμα της Ελευθερούπολης θα είναι ο Λάζαρος Παναγιωτίδης που δραστηριοποιείται επαγγελματικά εκεί και πιστεύουμε πως θα φέρει φρεσκάδα και νέες ιδέες.

Τέλος, στην οργάνωση και ανάπτυξη της ακαδημίας, στις ατομικές προπονήσεις αλλά και επικουρικά σε όλα τα τμήματα ως έξτρα προπονητής και κυρίως στα τμήματα αγοριών πλέον,  θα παραμείνω και εγώ για άλλη μία χρονιά, έχοντας ταύτιση απόψεων με τον Χρήστο Κελεμένη αλλά και την Χριστίνα Κουρβούλη που αποτελούν, μεταξύ άλλων, τους εμψυχωτές της προσπάθειας μας.

Ερ: Τι διαφορετικό προσφέρουν οι Πάνθηρες σε σχέση με τις άλλες ομάδες της Καβάλας; Γιατί να επιλέξουν εσάς τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ;

Απ: Στην Καβάλα είναι γεγονός πως δραστηριοποιούνται σύλλογοι που έχουν διαδρομή δεκαετιών και έχουν προσφέρει πολλά σε επίπεδο επιτυχιών και καλλιέργειας της καλαθοσφαίρισης. Εμείς ξεκινήσαμε πριν 15 χρόνια και μάλιστα πριν 4 μόλις χρόνια κάναμε ένα γενναίο restart, πραγματικά από το μηδέν.

Ο Αστέρας, η Αγία Βαρβάρα και πιο πρόσφατα η Ένωση κατάφεραν να δείξουν πολύ σημαντικό έργο και δεν πρέπει να το αγνοούμε ή να το προσπεράσουμε. Εμείς, ως εναλλακτική πρόταση στο μπασκετικό περιβάλλον της Καβάλας, προσπαθούμε να αυξήσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες ώστε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία στη συνδρομή μας.

Αν δεν κάνω λάθος, είμαστε ο μοναδικός σύλλογος στην Καβάλα που παρέχει στις αθλήτριες από U13 και άνω, προπόνηση ατομικής βελτίωσης, εντελώς δωρεάν, καθώς επίσης και δυνατότητα έως και 5 προπονήσεων την εβδομάδα!

Έχουμε, επίσης, κρατήσει τον πρώτο μήνα τελείως δωρεάν για κάθε νέα εγγραφή μας με σκοπό να δώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο στους γονείς και τους αθλητές να αποφασίσουν αν τους βολεύει το πρόγραμμά μας, ενώ δεν έχουμε και κόστος εγγραφής.

Δηλαδή, θεωρώ πως έχουμε ξεφύγει αρκετά από τον τυπικό εισπρακτικό χαρακτήρα και δίνουμε βάρος στις σχέσεις μεταξύ μας. Αυτή η σχέση ειλικρίνειας ίσως να είναι και ο λόγος που στους αγώνες γυναικών μας στην Καλαμίτσα, το κοινό περιλαμβάνει και πολλούς γονείς της ακαδημίας μας, είναι κάτι που μας αρέσει ιδιαίτερα και μας τιμά.

Από κει και πέρα, έχουμε καταφέρει να εντάξουμε στην καθημερινότητα της ομάδας μας, ψηφιοποιημένες υπηρεσίες που κάνουν ευκολότερο το έργο των προπονητών και δίνουν στους γονείς που το επιθυμούν άμεση εικόνα για τις παρουσίες και τις συνδρομές.

Χρησιμοποιούμε σταθερά τα social media με αυθεντικό και πρωτότυπο υλικό ενώ με το ενεργό site μας και τις υπόλοιπες εφαρμογές επικοινωνίας βρισκόμαστε πάντα σε άμεση επαφή με αθλητές και γονείς.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, νομίζω πως είναι τα πρόσωπα γύρω από την ομάδα σε επιστημονικό και οργανωτικό επίπεδο που προσφέρουν, αφιλοκερδώς, τις υπηρεσίες τους όποτε τους ζητηθεί.

Πρόκειται για ένα μεγάλο δίκτυο φίλων και συνεργατών, όπου θα ήθελα με την ευκαιρία να αναφέρω ονομαστικά τους κύριους Βερμίσογλου, Μήτρα, Πλιάκα και Σκλαρή σε ιατρικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο προμηθειών, που είναι κάθε χρόνο δίπλα μας και τους ευχαριστούμε ολόψυχα γι’ αυτό.

Ειδικότερα φέτος, εγκαινιάζουμε ακόμα μία συνεργασία που μας έλειπε τα προηγούμενα χρόνια και θεωρούμε πως πλέον είναι αναγκαιότητα. Το σύγχρονο Κέντρο ειδικής αγωγής THERAPOINT στο Κοκκινόχωμα και η ψυχολόγος Δέσποινα Σπουργίτη με συμβουλευτικό ρόλο, θα καλύψει αυτή την ανάγκη και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό.

Τέλος, δίνουμε μεγάλη έμφαση στις δραστηριότητες εκτός μπάσκετ και προσπαθούμε να οργανώνουμε δράσεις και εκδρομές, σε συνεργασία με άλλους φορείς και συλλόγους. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που είτε είναι προς συζήτηση είτε δρομολογημένα και θα τα ανακοινώσουμε στις επόμενες ημέρες.

Ερ: Που κάνετε προπονήσεις και πόσο δύσκολο είναι το θέμα των υποδομών στην Καβάλα;

Απ: Στο θέμα των υποδομών, χρειάζεται επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ όλων των συλλόγων καθώς πρόκειται για σημαντικό πρόβλημα, ειδικά σε σύγκριση με γειτονικούς νόμους.

Κοιτώντας όμως τη θετική πλευρά, διαπιστώνουμε πως υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών που απολαμβάνουν τα οφέλη του αθλητισμού στην Καβάλα, ανεξάρτητα το άθλημα και τη συλλογική προτίμηση.

Αυτό θα πρέπει να μας δημιουργεί δημιουργικό άγχος για την επίλυση του προβλήματος της στέγασης των συλλόγων. Θεωρώ πως οι συνθήκες ωριμάζουν πλέον ώστε να βρίσκονται λύσεις με διαφάνεια, από νωρίς κάθε Αύγουστο, σε πνεύμα συνεργασίας και σε σύμπνοια με τον Δήμο Καβάλας και την επιτροπή γηπέδων.

Εμείς έχουμε πετύχει μία σταθερή παρουσία δυτικά και ανατολικά της πόλης μας για να προσφέρουμε τη μέγιστη δυνατή ευελιξία στους γονείς, καθώς οι μετακινήσεις με το αυτοκίνητο πολλές φορές είναι ανασταλτικός παράγοντας, ειδικά για παιδιά που συνδυάζουν περισσότερες δραστηριότητες.

Στο 4ο Γυμνάσιο, στην περιοχή του Τιμίου Σταυρού, βρισκόμαστε σταθερά από το 2009 όπου και λειτουργούν τμήματα για αγόρια και κορίτσια σε προαγωνιστικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, στο 18ο Δημοτικό Κηπούπολης έχουμε πλέον εδραιωθεί και είμαστε πολύ χαρούμενοι που η προσπάθειά μας έχει αγκαλιαστεί γρήγορα και εκεί, με τμήματα αγοριών και κοριτσιών επίσης!

Πλέον, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης μας, στο Γυμναστήριο του Πολυκλαδικού (6ο Λύκειο) έχουμε δημιουργήσει το περιβάλλον που θα φιλοξενήσει τα αγωνιστικά μας τμήματα και θα λειτουργεί ως το “σημείο συνάντησης” για όλα τα παιδιά μας που θα αλλάζουν ηλικιακά επίπεδο και θα στελεχώνουν τα αγωνιστικά τμήματα στο μελλον.

Ταυτόχρονα, έχουμε το τμήμα κοριτσιών της Ελευθερούπολης που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, πάντα σε συνεργασία με τον Γ.Σ.Ε. Έχοντας, επίσης, μία πολύ καλή σχέση με τον Α.Ο. Χρυσούπολης, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως από το Οφρύνιο έως την Χρυσούπολη έχουμε γονείς που μας στηρίζουν και είμαστε αισιόδοξοι πως θα συνεχίσουμε και στο μέλλον αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης.

Προηγούμενο άρθρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ που διαλύεται και το ΠΑΣΟΚ του 11%

Επόμενο άρθρο

Εκτροπή ΙΧ και «ξήλωμα» δέντρων διαχωριστικής νησίδας (φωτογραφίες)