Dark Mode Light Mode

Χρήστος Ποτόλιας: «Δήμαρχοι και εργολάβοι βγάλανε βρώμα στο μεϊντάνι!»

Δεν προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι όταν ανοίξει το καπάκι του βόθρου και βγουν ορισμένα από τα πολιτικά άπλυτα στη φόρα, η βρόμα και η δυσωδία είναι αποκρουστική και αηδιαστική…

Όταν ο δήμαρχος κατηγορεί τον επικεφαλής της παράταξης «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ» ότι βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται γιατί ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. της διοίκησης του έκανε «τα στραβά μάτια» σχετικά με τη δυνατότητα του δεύτερου να είναι υποψήφιος στις εκλογές, καθότι είχε, ως εργολάβος, έργο με το Δήμο. Και ότι θα δώσει εξηγήσεις στον επικεφαλής της παράταξης κατ’ ιδίαν στο γραφείο του (λες και δεν ενδιαφέρει τους Καβαλιώτες αν παίζονται τέτοια παιχνίδια στην πλάτη του).

Όταν ο επικεφαλής της παράταξης «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ» ανταπαντά καταγγέλλοντας το δήμαρχο ότι υπάρχουν «…..υπόνοιες για υπόγειες συμπράξεις στις εκλογές ή συναλλαγές και εξυπηρετήσεις οικονομικού, πολιτικού ή άλλου περιεχομένου….(προφορικά αναφέρθηκε και σεξουαλικού).

Ότι υπήρξαν «….πιέσεις στον τ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών….», (Σημ.: μάλλον γιατί έκανε τα «στραβά μάτια»). Ότι ο δήμαρχος έχει «“φίλους” δημοσιογράφους στην Αθήνα….» που τον στηρίζουν. Ότι διοικεί το δήμο με «….ανοργανωσιά, σπατάλη και κακοδιαχείριση….».

Και τέλος ότι έχει την «…..στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των μέσων και του τοπικού εκδοτικού κατεστημένου, καθώς και την στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτικών παραγόντων όλων των αποχρώσεων….» (λες και δεν το ξέρουμε ότι με τα “ειδικά” προσόντα που διαθέτουν και με το αζημίωτο, το εκδοτικό τοπικό κατεστημένο τους στηρίζει και ότι δεν τυγχάνουν στήριξης πολιτικών παραγόντων, οι κατά τα άλλα ανεξάρτητοι στο σύνολό τους πλην Λ.Σ. σύμβουλοι και παρατάξεις στο Δ.Σ.).

Όταν οι συνδημότες μας αναστενάζουν κάτω από την ακρίβεια, την αναδουλειά, τη φοροαφαίμαξη Κυβέρνησης και δήμου….. Αυτοί γιατί αναλώνονται σε τέτοιου υψηλού επιπέδου πολιτικής αντιπαράθεσής; (ξεκατίνιασμα το λέει ο λαός μας)…..

Είναι ακριβώς η σύμπνοιά τους σε όλα τα θέματα που έχουν μετατρέψει το δήμο σε εταιρία Α.Ε., στο μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους, που τους “σπρώχνει” να στέλνουν τη μπάλα στην εξέδρα…. Πως αλλιώς να κρύψουν ότι στηρίζουν όλοι μαζί την ανταποδοτική λειτουργία του δήμου, που σημαίνει ότι ο δημότης ξαναπληρώνει για αυτά που ήδη έχει πληρώσει στο κεντρικό κράτος;

Πως να κρύψουν ότι πριν λίγες ημέρες ψήφισαν τον Αναπτυξιακό Οργανισμό που βάζει μπουρλότο στις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων στο δήμο, που βάζει βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του δήμου, του δήμου που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, έτσι κι αλλιώς τον τοπικό φορομπήχτη;

Πως να κρύψουν ότι όλοι μαζί ψήφισαν τη διαχείριση απορριμμάτων με το φαραωνικό εργοστάσιο στο Περιγιάλι όπου δεν απαγορεύεται η καύση των σκουπιδιών; Πως να κρύψουν ότι συμφωνούν με το ότι το νερό (ΔΕΥΑΚ) το αντιμετωπίζουν ως εμπόρευμα που πουλιέται ακριβά και αγοράζεται;

Πως να κρύψουν ότι για το κυκλοφοριακό τους ενώνει το χαράτσι της ελεγχόμενης στάθμευσης; Ο κατάλογος της αντιλαϊκής πασαρέλας χέρι – χέρι συμπολίτευσης και “αντιπολίτευσης” δεν έχει τέλος. Ο λαός της Καβάλας αηδιάζει παρακολουθώντας αυτές τις καρεκλομαχίες και τα ξεκατινιάσματα, αφού πρόκειται για αντιπαραθέσεις ξένες προς τα συμφέροντά του, από τις οποίες δεν πρόκειται τίποτα το θετικό να προκύψει για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του.

Η ελπίδα βρίσκεται στην ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και σε τοπικό επίπεδο.

Καβάλα 08-07-2024

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Προηγούμενο άρθρο

Στην Κόρινθο πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση των Επιμελητηρίων Καβάλας, Κορινθίας & Ημαθίας

Επόμενο άρθρο

Τένις: Φιναλίστ σε Διεθνές τουρνουά της I.T.F. J60 η Ελένη Χατζηαβραάμ