Dark Mode Light Mode

Χρήστος Ποτόλιας: Η κινητοποίηση μας πέτυχε!

Περισσότερα από 200 άτομα, μέλη του ΚΚΕ και σωματείων του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν έξω από τη Μεγάλη Λέσχη το απόγευμα της Δευτέρας.

Αν και αρχικά ήταν στο Δ. Κήπο, τελικά ανέβηκαν στην οδό Κύπρου. Βρέθηκαν πολύ κοντά στην είσοδο της Μ. Λέσχης. Πρόθεση τους να ματαιώσουν την εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου, στην οποία συμμετείχε χορωδία στρατιωτών των ΗΠΑ.

Αν και αρχικά υπήρξαν συνεννοήσεις με την αστυνομία ώστε να μην ξεπεραστούν τα όρια, τελικά οι φωνές και οι διαμαρτυρίες ήταν πολλές. Εκεί βρέθηκε εξ αρχής και ο Δήμαρχος, στο πλαίσιο μιας συζήτησης με τους διαδηλωτές που όπως αναμένονταν δεν κατέληξε πουθενά.

Η χορωδία των στρατιωτών των ΗΠΑ μπήκε στη Μεγάλη Λέσχη από την πλαϊνή πόρτα, στην κατηφόρα δίπλα στο Δημαρχείο. Οι δε πολίτες που προσέρχονταν στην εκδήλωση αποδοκιμάζονταν κι αυτοί. Τα γεγονότα άρχισαν στις 6 το απόγευμα, δύο ώρες πριν την εκδήλωση!

Το μουσικό γεγονός έγινε κανονικά. Η αίθουσα δεν είχε πολύ κόσμο. Οι φασαρίες επηρέασαν όπως ήταν αναμενόμενο την προσέλευση. Πριν την ολοκλήρωση της οι διαδηλωτές αποχώρησαν. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε κανονικά κι η αποχώρηση και των στρατιωτών των ΗΠΑ έγινε επίσης κανονικά.

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας που ήταν εκεί για πολλές ώρες, είπε μεταξύ άλλων χθες στην Πρωινή: «Οι Καβαλιώτες γύρισαν την πλάτη στην εκδήλωση. Η αίθουσα ήταν άδεια. Οι στρατιώτες των ΗΠΑ μπήκαν από την πίσω πόρτα στη Μ. Λέσχη.

Σαν τους κλέφτες! Η κινητοποίηση μας πέτυχε. Ουδείς εμπόδισε ή ενόχλησε τους θεατές να μπουν στο κτίριο και να παρακολουθήσουν το γεγονός». Ο κ. Ποτόλιας χαρακτήρισε πρωτοφανή την κινητοποίηση των αστυνομικών ενώ όπως είπε συνήθως αναζητούμε αστυνομικούς για να λυθούν προβλήματα της καθημερινότητας.

Προηγούμενο άρθρο

Συνάντηση με τη γενική γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη

Επόμενο άρθρο

Ο Δήμος Δοξάτου επαναφέρει αγωγή του 1975 κατά του Δήμου Καβάλας!