Dark Mode Light Mode

Χρήστος Ποτόλιας: «Πάρτε πίσω την άδικη απόφαση βεβαίωσης δημοτικής ενημερότητας στο Ωδείο!»

“ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ” (για να μάθει το παιδί σου μουσικά γράμματα)

Δικαιολογημένη αγανάκτηση και ανησυχία εκφράζουν οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου, από τους οποίους ζητάνε για την εγγραφή των παιδιών τους σε αυτό, πρώτη φορά εφέτος, μεταξύ άλλων δικαιολογητικών και βεβαίωση “δημοτικής ενημερότητας”.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσες οικογένειες χρωστάνε συνολικά στο δήμο και όχι μόνο στο Ωδείο, έστω και 20 € από κάποιο πρόστιμο που τους επιβλήθηκε ακόμη και πριν 10 και 20 χρόνια (τόσα χρόνια πάνε πίσω τα τεφτέρια του δήμου), πρόστιμο το οποίο με τις προσαυξήσεις έγινε υπερπολλαπλάσιο, δεν μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ωδείο.

Η σημερινή διοίκηση, στα χνάρια του επιλεκτικά ανίκανου κράτους, στη λογική του ότι     λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν και δεν υπάρχουν για τις ανάγκες του λαού, αλλά υπάρχουν για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ψάχνει τα έσοδα του δήμου, όχι εκεί όπου οφείλει να διεκδικήσει και να πάρει, τον κρατικό προϋπολογισμό δηλαδή, αλλά κάνει αυτό που καλά ξέρει, όπως άλλωστε και το κεντρικό κράτος, φορτώνει τους δημότες με φόρους, χαράτσια και ανταποδοτικές υπηρεσίες, πλήρωσε δηλαδή και ξαναπλήρωσε δημότη για ότι έχεις ανάγκη…

Οι διοικήσεις Ωδείου και Δήμου, ξέρουν πολύ καλά πως να υλοποιήσουν μία φορομπηχτική πολιτική σε βάρος των εργαζόμενων της πόλης και των χωριών, δηλαδή πως να εισπράξουν από το λεηλατημένο εισόδημα των συνδημοτών μας.

Στους μεγαλοοφειλέτες όμως του δήμου, σε αυτούς δηλαδή που χρωστάνε χιλιάδες Ευρώ, όπως συμβαίνει με μεγαλοεπιχειρηματία της πόλης που χρωστάει στο δήμο από ενοίκια πάνω από εξακόσιες χιλιάδες Ευρώ (600.000 €), καμία “βεβαίωση δημοτικής ενημερότητας” δεν του ζητήθηκε.

Στείλανε λέει την υπόθεση στα δικαστήρια, ζήσε μαύρε μου, γιατί σκέφτονται λέει τους εργαζόμενους του επιχειρηματία, λες και ενδιαφέρθηκαν ποτέ για τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας τους.

Καλούμε τη διοίκηση του Ωδείου να πάρει πίσω την απόφασή της για βεβαίωση “δημοτικής ενημερότητας”, προκειμένου να γίνει η εγγραφή μαθητών. Να δει την εγγραφή για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, με παράλληλη δραστική μείωση των διδάκτρων, με μονιμοποίηση όλου του προσωπικού του Ωδείου.

Η βεβαίωση “δημοτικής ενημερότητας” αποτελεί «αιτία πολέμου» για τη Λ.Σ. και θεωρούμε συνολικά για τους εργαζόμενους της πόλης μας, για τους γονείς των παιδιών του Ωδείου, τα εργατικά σωματεία, τους φορείς των συνταξιούχων, που πρέπει να εκφράσουν την αντίθεσή τους και την αγωνιστική τους απάντηση.

Αγωνιζόμαστε για αναβαθμισμένη καλλιτεχνική εκπαίδευση με ευθύνη του κράτους, ενάντια στη λογική της ανταποδοτικότητας των δημοτικών ωδείων. Για τη δημιουργία συστήματος Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης δημόσιας και δωρεάν, που θα ξεκινά από τα πρώτα παιδικά χρόνια, για όλες τις μορφές της Τέχνης και θα καταλήγει στην πανεπιστημιακή βαθμίδα.

Καβάλα 18-09-2024

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Προηγούμενο άρθρο

Στρατεύεται ο αγαπημένος Μανώλης του ΑΟΚ

Επόμενο άρθρο

ΟΛΚ: Ο Άγγελος Βλάχος στο προεδρείο της Ένωσης Μεσογειακών Λιμένων για την Κρουαζιέρα (MedCruise)