Dark Mode Light Mode

Χρονιά – σταθμός το 2025 για την κρουαζιέρα στην Καβάλα

Η Καβάλα, μια πόλη με πλούσια ιστορία και μοναδική αρχιτεκτονική, προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία σε όσους επιλέξουν να την επισκεφτούν με κρουαζιέρα. Με το μεσαιωνικό κάστρο, το Καμάρα και τον παραλιακό δρόμο να αποτελούν μόνο μερικά από τα αξιοθέατα, η Καβάλα είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την ιστορία, τη φύση και τη διασκέδαση.

Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την κρουαζιέρα με τον παγκόσμιο τζίρο του κλάδου να ξεπερνά τα 8 δισ. και ρυθμό ετήσιας ανάκαμψης 11,5% για την επόμενη δεκαετία. Για το λιμάνι της Καβάλας το 2024 ήταν επίσης μια πολύ καλή χρονιά αφού διακινήθηκαν πάνω από 14.000 επιβάτες κρουαζιέρας.

Το 2025 φαίνεται ότι θα είναι σταθμός της κρουαζιέρας για την Καβάλα η οποία περνάει σε μία νέα εποχή με νέες εταιρίες, νεότευκτα κρουαζιερόπλοια αλλά και γνώριμα πλοία που επιλέγουν κάθε χρόνο να μας επισκέπτονται, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Παναγιώτης Αγγελίδης, αντιδήμαρχος ανάπτυξης και τουρισμού Δ. Καβάλας.

Τα αποτελέσματα αυτά είναι απότοκα της συνεργασίας του Δήμου, του Επιμελητηρίου και του Οργανισμού Λιμένος της Καβάλας που εργάστηκαν ώστε η πόλη μας να γίνει σταθερός προορισμός για τα κρουαζιερόπλοια. Αυτές τις ημέρες μάλιστα υποδεχόμαστε τρία νέα κρουαζιερόπλοια που θέλουν να γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις του λιμανιού μας και να μας βάλουν στα προγράμματά τους, πρόσθεσε.

Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε από τον Μάιο με την πρώτη άφιξη να λαμβάνει χώρα στις 20/05/24 και την τελευταία σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία στις 02/11/24. Στο φετινό πρόγραμμα όπως κάθε χρόνο έχουμε και τις σημαντικότερες αφίξεις που είναι οι εξής: CELEBRITY INFINITY (η σημαντικότερη του 2024), SEVEN SEAS GRANDEUR, CRYSTAL SYMPHONY, EXPLORA I, SH DIANA και WORLD TRAVELLER.

πηγή: ΕΡΤ

Προηγούμενο άρθρο

Κύπελλο Ελλάδας: Κόντρα στον Αστέρα AKTOR, εφόσον προκριθεί ο ΑΟΚ

Επόμενο άρθρο

Έλεγχος στατικής επάρκειας πυλώνων "Ανθή Καραγιάννη" (φωτογραφίες)