Dark Mode Light Mode

Comfort απολαύσεις στο εστιατόριο «Τηγάνι» στα Κύργια της Δράμας (φωτογραφίες)

Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης


Το εστιατόριο «Τηγάνι» βρίσκεται στη κεντρική πλατεία του χωριού, όλα αυτά τα χρονιά ο σεφ πατρόν Σταύρος Χαραλαμπίδης με την εύστοχη και δημιουργική ματιά του μας προσφέρει αξιοσημείωτες γευστικές προτάσεις από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

Δικαιολογημένα λοιπόν όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο πεδινό κεφαλοχώρι του νομού Δράμας. Ο κύκλος των ορεκτικών  ξεκίνησε με τα καλοδουλεμένα μανιτάρια σοτέ όπου τα γήινα αρώματα σμίγουν ηδονικά και μας αποζημιώνουν, η πατάτα σχάρας με την sauce πίκλας είχε την απαιτούμενη ένταση αλλά και μια πληρότητα, τα χειροποίητα σαρμαδάκια ήταν μια εξαίσια γευστική εμπειρία, όσο για την κατσικίσια φέτα σε φύλλο κρούστας, μέλι και φιστίκι αιγίνης μας έδωσε απίστευτες γευστικές ισορροπίες.

Στα ζυμαρικά του ο σεφ ακολουθεί κλασσικές και σύγχρονες κατευθύνσεις, το ριζότο με γεμιστά πολίτικα πιπέρια, ντοματίνι, σταφίδα και τυρί, το κριθαρότο άγριων μανιταριών με λαδί τρούφας, οι ταλιατέλες με πέστο βασιλικού, λιαστή ντομάτα, πούδρα κάσιους και το τραχανώτο με μοσχαρίσια μάγουλα αποτελούν γευστικά highlights και μας οδηγούν σε comfort απολαύσεις!

Στα κυρίως πιάτα οι γαστρονομικές συγκινήσεις είναι σημαντικές και αξιοσημείωτες, ξεχωρίζουν τα ρουστίκ παϊδάκια με τις κοφτές πατάτες, η επική μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, η πολύχρωμη και αιχμηρή χοιρινή τηγανιά με χωριάτικο λουκάνικο, πιπεριές, ελιές και φέτα, ίσως το πιο δωρικό πιάτο που δοκιμάσαμε ήταν το μοσχαρίσιο κεμπάπ με πλιγούρι.

Υπάρχει στο μενού χώρος και για τους φανατικούς κρεατολάγνους, ξεχωριστές κοπές και steak που θα σας συγκινήσουν, tomahawk (550 gr), picanha από black angus, t-bone (800gr) και rib eye. Συνοδέψαμε τα πιάτα μας με τον φυσικό οίνο του Μανώλη Γκαραλή “Terra Ambera” από Μοσχάτο Αλεξανδρείας, ένα κρασί με πληθωρικό χαρακτήρα και πλούσια αρώματα.

Στην κάβα του εστιατορίου εκπροσωπείται πλήρως ο Δραμινός αμπελώνας με όλους τους οινοποιούς ενώ υπάρχουν και κάποιες σκόρπιες επιλογές από τους αμπελώνες του Παγγαίου, της Λήμνου και της Καρδίτσας. Η εξυπηρέτηση είναι άμεση και φιλική.

Info: Το «Τηγάνι» λειτουργεί Τέταρτη με Κυριακή 1:00- 10:30 μ.μ, Δευτέρα και Τρίτη κλειστά, τηλ. κρατήσεων: 2521/ 071265.

Προηγούμενο άρθρο

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Καβάλα, με ή χωρίς τον Πρωθυπουργό

Επόμενο άρθρο

Σε υψηλούς τόνους η συνεδρίαση- Και δεύτερο έλλειμα στο ταμείο της ΔΕΥΑΚ