Dark Mode Light Mode

CosmoCinema 2024 με σινεματικό «ταξίδι» σε εξαιρετικές επιλογές ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου

Η 7η τέχνη δε θα μπορούσε να λείπει από το φετινό Cosmopolis!

Από τις 29 Ιουλίου μέχρι και τις 3 Αυγούστου, οι φίλοι του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική επιλογή ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου στο πλαίσιο της ενότητας CosmoCinema. Το φετινό σινεματικό ταξίδι θα μας ταξιδέψει στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Φινλανδία, τις Η.Π.Α και το Χονγκ Κονγκ.

Οι προβολές θα λάβουν χώρα στον προαύλιο χώρο της Παλιάς Μουσικής, ενώ η ώρα έναρξης είναι 21:30. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. Οι ταινίες Γλυκιά Ζωή και Ζαμόρα θα προβληθούν με την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

Η ταινία Φτηνά Τσιγάρα θα προβληθεί με την ευγενική χορηγία και στήριξη του Ρένου Χαραλαμπίδη. Οι ταινίες Ερωτική Επιθυμία, Πεσμένα Φύλλα και Καφές και Τσιγάρα θα προβληθούν με την υποστήριξη του Cinobo.

Πρόγραμμα Ταινιών:

– Δευτέρα 29 Ιουλίου | Γλυκιά ζωή (1960)

100 χρόνια από τη γέννηση του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι

Περιπλανώμενος σε έναν προνομιακό θύλακο της Ρώμης, ο Μαρτσέλο, δημοσιογράφος του κουτσομπολιού, συναντάει κομψές αριστοκράτισσες, πεινασμένους καλλιτέχνες, χυδαίους νεόπλουτους, γόησσες και “ταχυδακτυλουργούς” της κοσμικής νύχτας. Ανακαλύπτει ότι κάτω από την επιδερμίδα της απατηλής χάρης τους, ελλοχεύουν κενότητα, απόγνωση και μοναξιά, όλα όσα οδηγούν έναν αδιάλλακτο στοχαστή φίλο του σε τραγικό τέλος.

– Τρίτη 30 Ιουλίου | Ζαμόρα (2023)

Ο Γουόλτερ, λογιστής στην καρδιά και στη δουλειά, αναγκάζεται να μετακομίσει από τη μικρή του πόλη και να αναλάβει θέση σε μια εταιρεία του Μιλάνου. Ο ιδιοκτήτης, που είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο, βάζει τους υπαλλήλους του να συμμετέχουν σε εβδομαδιαίους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο Γουόλτερ, στον οποίο δεν αρέσει το ποδόσφαιρο, προσφέρεται να γίνει τερματοφύλακας. Όμως επιτρέπει πάρα πολλά γκολ και οι συνάδελφοί του τον μετονομάζουν σε «Ζαμόρα», συγκρίνοντας τον σαρκαστικά με τον μεγάλο Ισπανό τερματοφύλακα της δεκαετίας του 1930. Νιώθοντας προδομένος και ντροπιασμένος μπροστά σε ένα ερωτικό ενδιαφέρον, ο Γουόλτερ καταστρώνει ένα πρωτότυπο σχέδιο για να πάρει εκδίκηση! Μπορεί να τα καταφέρει;

– Τετάρτη 31 Ιουλίου | Φτηνά τσιγάρα (2000)

Παρουσία του σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της ταινίας Ρένο Χαραλαμπίδη, ο οποίος θα μιλήσει για την ταινία σε μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Οι άδειοι δρόμοι της Αυγουστιάτικης Αθήνας είναι το ιδανικό σκηνικό για μια ερωτική ιστορία.

Ο Νίκος (Ρένος Χαραλαμπίδης) είναι ένας νεαρός άνδρας που μπαίνει στη δύσκολη εφηβεία των 30 και βλέπει τον εαυτό του να αλλάζει. Προκαλεί τον κίνδυνο, αναζητεί την περιπέτεια, γνωρίζει ακραίους τύπους, ενώ αυτό που πραγματικά ψάχνει (και τελικά βρίσκει) είναι ο έρωτας.

Η Σοφία (Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους) είναι 25 χρόνων, μοντέρνα και όμορφη. Δουλεύει στο χώρο της μόδας και έχει μια τυπική ζωή. Ο Νίκος κερδίζει την εμπιστοσύνη της, ξυπνώντας μέσα της, την ανάγκη να ανατρέψει τα πάντα στη ζωή της. Η περιπλάνησή τους στην άδεια Αθήνα θα τους φέρει όλο και πιο κοντά.

– Πέμπτη 1 Αυγούστου | Ερωτική επιθυμία (2001)

Ένας αρχισυντάκτης και η σύζυγός του μετακομίζουν. Εκείνος γνωρίζει τη γειτόνισσά του, ο σύζυγος της οποίας βρίσκεται συνήθως σε επαγγελματικό ταξίδι. Όταν θα συνειδητοποιήσουν ότι οι σύζυγοί τους είναι εραστές, θα βρεθούν στα χνάρια μιας ερωτικής επιθυμίας που κανείς τους δεν παραδέχεται πως είναι δική του.

– Παρασκευή 2 Αυγούστου | Πεσμένα Φύλλα (2023)

Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται τυχαία μια νύχτα στο Ελσίνκι και προσπαθούν να βρουν τον πρώτο, μοναδικό και απόλυτο έρωτα της ζωής τους. Η πορεία τους προς αυτόν τον στόχο εμποδίζεται από τον αλκοολισμό του άνδρα, τους χαμένους αριθμούς τηλεφώνου, τη μη γνώση του ονόματος ή της διεύθυνσης του άλλου και τη γενική τάση της ζωής να βάζει εμπόδια σε όσους αναζητούν την ευτυχία τους. Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες το 2023.

– Σάββατο 3 Αυγούστου | Καφές και Τσιγάρα (2003)

Τρία παλαιότερα shorts του Τζιμ Τζάρμους και οχτώ νέες ιστορίες ενώνονται σε μία ασπρόμαυρη σπονδυλωτή ταινία, από τις πλέον χαρακτηριστικές του μοναδικού στυλ του σκηνοθέτη, με ήρωες που αναλύουν τη ζωή ανάμεσα σε καφέδες και τσιγάρα. Διάσημοι από το χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου συναντιούνται σε έντεκα γλυκόπικρες βινιέτες, σαν μικρές ιστορίες της καθημερινότητας όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα τσιγάρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σxετικά με το CosmoCinema και το Cosmopolis Festival 2024, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ cosmopolisfestival.gr.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Το 1ο ΓΕΛ Καβάλας συγχαίρει και ευχαριστεί: «Καλό ακαδημαϊκό βίο καμάρια μας!»

Επόμενο άρθρο

Άρης Πηγών: Κίνηση που θα προκαλέσει αίσθηση με Κενάν Μπαργκάν!