Dark Mode Light Mode

CosmoHome με ρυθμό, μελωδίες και χορό σ’ ένα πολύπλευρο μουσικό ταξίδι! (φωτογραφίες-video)

CosmoHome – Ημέρα 3η

Οι Τρίτες και οι Πέμπτες του Αυγούστου θα φιλοξενήσουν συνολικά 18 μουσικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της αγαπημένης ενότητας CosmoHome. Οι Τρίτες έχουν στόχο να αναδείξουν νέους καλλιτέχνες με ιδιαίτερο ηχόχρωμα και ταυτόχρονα, να συμπεριλάβουν τους δρόμους και τα σοκάκια της παλιάς πόλης στα καλλιτεχνικά δρώμενα της περιοχής, ενώ οι Πέμπτες είναι αφιερωμένες σε γνωστότερα σχήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και σε παραδοσιακά γλέντια στα χωριά του Δήμου Καβάλας.

Η δεύτερη Τρίτη του CosmoHome συνεχίστηκε με ρυθμό, μελωδίες, χορό σε ένα πολύπλευρο μουσικό ταξίδι! Στην πλατεία Μωχάμετ Άλη, ο Λευτέρης Μαθιουδάκης και η μπάντα του προσφέραν ένα μοναδικό σόου «φέρνοντας» την Κρήτη στην Καβάλα, στην οδό Πιπίνου η Sakaraka Orchestra ξεσήκωσε το κοινό με μια up-tempo συναυλία, ενώ το Babis Papadopoulos Duo παρουσίασε ένα ατμοσφαιρικό πρόγραμμα βασισμένο στoν δίσκο «Γεννηθήκαμε Χτες».

O Λευτέρης Μαθιουδάκης και η μπάντα του βρέθηκαν στη σκηνή του CosmoHome στην Πλατεία Μωχάμετ Άλη όπου παρουσίασαν ένα πρόγραμμα που παρέσυρε το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη κέφι και χορό. Ο Λευτέρης Μαθιουδάκης με το πάθος του, έδωσε μια άλλη διάσταση στην Κρητική μουσική και διασκέδαση και απέδειξε για άλλη μια φορά τους λόγους για τους οποίους έχει αγαπηθεί τόσο στην Κρήτη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Μαζί του στη σκηνή βρέθηκαν οι δεξιοτέχνες μουσικοί Μανούσος Κωστογιάννης (λαούτο) και ο Ανέστης Νεραντζάκης (πλήκτρα) σε μία βραδιά όλοι όσοι βρέθηκαν στην Πλατεία Μωχάμετ Άλη θα θέλανε να κρατήσει μέχρι το πρωί.

Στην Οδό Πιπίνου στις Καμάρες εμφανίστηκε η Sakaraka Orchestra, η οποία παρουσίασε ένα ξεσηκωτικό πρόγραμμα έχοντας ως μπροστάρη τον δεξιοτέχνη πιανίστα Florian Mikuta. Τα τραγούδια που ακούστηκαν είχαν ως βάση την ελληνική παραδοσιακή και ρεμπέτικη μουσική διανθισμένη με ηχοχρώματα της τσιγγάνικης και βαλκανικής μουσικής. Το πρόγραμμα που παρουσίασε η Sakaraka Orchestra βασίστηκε στο δίσκο του «Ήλιε μου».

Στην Παλιά Μουσική εμφανίστηκε το Μπάμπης Παπαδόπουλος Duo σε μία ατμοσφαιρική βραδιά όπου ο σπουδαίος κιθαρίστας μαζί με τον Πέτρο Δαμιανίδη στο κοντραμπάσο ταξίδεψαν το κοινό σε δρόμους τζαζ και αυτοσχεδιαστικούς έχοντας ως βάση τον δίσκο που κυκλοφόρησαν οι δυο τους πρόσφατα με τίτλο «Γεννηθήκαμε Χτες».

Ακόμη, το κοινό που γέμισε ασφυκτικά τον προαύλιο χώρο της Παλιάς Μουσικής απήλαυσε και επιλεγμένα κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του Μπάμπη Παπαδόπουλου σε μία αξέχαστη βραδιά. Τον ήχο επιμελήθηκε ο διάσημος ηχολήπτης Τίτος Καργιωτάκης.

Για περισσότερες πληροφορίες σxετικά με την ενότητα CosmoHome που συνεχίζεται την ερχόμενη Τρίτη και θα «τρέξει» τον υπόλοιπο Αύγουστο, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ cosmopolisfestival.gr.

Προηγούμενο άρθρο

Τουρίστρια από τη Σουηδία τραυματίστηκε μέσα σε σκάφος στη Θάσο

Επόμενο άρθρο

Σύλληψη 63χρονου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Καβάλα (φωτογραφίες)