Dark Mode Light Mode
Στο ρόστερ του ΑΟΚ και ο Χρήστος Λέλεκας
CosmoHome: Σήκωσε αυλαία και γέμισε μουσικές και μελωδίες τις πιο όμορφες γειτονιές της Καβάλας (φωτογραφίες-video)
Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νέστου

CosmoHome: Σήκωσε αυλαία και γέμισε μουσικές και μελωδίες τις πιο όμορφες γειτονιές της Καβάλας (φωτογραφίες-video)

CosmoHome – Ημέρα 1η

Αυλαία σήκωσε χθες, Τρίτη 6 Αυγούστου, η αγαπημένη ενότητα CosmoHome που γεμίζει μουσικές και μελωδίες τις πιο όμορφες γειτονιές της Καβάλας και του νομού μας.

Οι Τρίτες και οι Πέμπτες του Αυγούστου θα φιλοξενήσουν συνολικά 18 μουσικές εκδηλώσεις. Οι Τρίτες έχουν στόχο να αναδείξουν νέους καλλιτέχνες με ιδιαίτερο ηχόχρωμα και ταυτόχρονα, να συμπεριλάβουν τους δρόμους και τα σοκάκια της παλιάς πόλης στα καλλιτεχνικά δρώμενα της περιοχής, ενώ οι Πέμπτες είναι αφιερωμένες σε γνωστότερα σχήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και σε παραδοσιακά γλέντια στα χωριά του Δήμου Καβάλας.

Το χθεσινό πρόγραμμα του CosmoHome περιελάβανε τρεις συναυλίες: τους Τρανζίστορ στο τέρμα της Οδού Ιερολοχιτών, το σχήμα του Τάσου Κοφοδήμου και της Υβόννης Μέλισσας που παρουσίασαν τη δισκογραφική τους δουλειά Myrra στην Παλιά Μουσική και τους Pasta Tomato που έπαιξαν στη σκηνή στην πλατεία του Μωχάμετ Άλη.

Η Ηλιάνα Χατζηιωαννίδου (φωνή, μικρά κρουστά), ο Δημήτρης Αρσονιάδης (μπουζούκι, φωνητικά) και ο Θάνος Κωνσταντινίδης (κιθάρα, φωνή) παρουσίασαν στην οδό Ιερολοχιτών ένα μουσικό αφιέρωμα στο ελληνικό μεταπολεμικό αστικό τραγούδι.

Το κοινό ταξίδεψε μαζί με τους ταλαντούχους μουσικούς των Τρανζίστορ, το πρόγραμμα των οποίων «εκσυγχρόνισε» αγαπημένα τραγούδια πάντα με σεβασμό ως προς τις πρώτες εκτελέσεις και συνθέσεις. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας οι παρευρισκόμενοι τραγουδούσαν με το σχήμα έχοντας ως φόντο τη θάλασσα και την πόλη της Καβάλας, σε ένα από το πιο όμορφα σημεία της πόλης μας.

Στην Παλιά Μουσική, ο Τάσος Κοφοδήμος (στεργιανό λαούτο), η Υβόννη Μέλισσα (βιολί), ο Σάκης Πολύζος (κοντραμπάσο) και ο Θοδωρής Σιούτης (βιολί) παρουσίασαν τη δισκογραφική δουλειά “Myrra“, το πρωτότυπο soundtrack της performance χορού “ΑνΤΙ”.

Η συναυλία που σε πολλές στιγμές απέκτησε μυσταγωγικό χαρακτήρα, καθήλωσε το κοινό που γέμισε τον προαύλιο χώρο της Παλιάς Μουσικής. Η δεξιοτεχνία των μουσικών και τα ηχοτοπία που δημιούργησαν πάνω στη σκηνή προσέδωσαν έναν μοναδικά ατμοσφαιρικό χαρακτήρα στη βραδιά.

Τη συναυλία συμπλήρωσαν επιλεγμένες διασκευές κομματιών που έχουν επηρεάσει μουσικά τους συντελεστές. Πριν την έναρξη της συναυλίας, οι Pasta Tomato υποσχέθηκαν ένα ξέφρενο χορευτικό πάρτι με τις διασκευές τους αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών, εμποτισμένα με swing, Βalkan και jazz στοιχεία.

Αυτό ακριβώς προσέφεραν στο κοινό που γέμισε την Πλατεία Μωχάμετ Άλη. Η Χρύσα Παπαδοπούλου (φωνή), ο Δημήτρης Στογιάννος (κιθάρα, φωνή), ο Σπύρος Λαμπρινόπουλος (ακορντεόν), ο Κώστας Παπανικολάου (μπάσο), ο Πλουμής Καρακούσης (τύμπανα) και ο Γιώργος Φίτσιος (τρομπέτα) παρέσυραν το κοινό σε ατελείωτο χορό και διασκέδαση με το μοναδικό τους στυλ και την εκρηκτική τους ενέργεια στη σκηνή.

Οι συναυλίες του CosmoHome συνεχίζονται την Πέμπτη 8 Αυγούστου με τη συναυλία των απόλυτων θρύλων Blues Wire στην Πλατεία Μωχάμετ Άλη και των Μπάντα Τέτοια που θα παίξουν στο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες σxετικά με την ενότητα CosmoHome που ξεκινάει την Τρίτη και θα «τρέξει» όλον τον Αύγουστο, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ cosmopolisfestival.gr.

Προηγούμενο άρθρο

Στο ρόστερ του ΑΟΚ και ο Χρήστος Λέλεκας

Επόμενο άρθρο

Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νέστου