Dark Mode Light Mode

Δεκτά αιτήματα, Περιφερειακές Έδρες Πρωτοδικείου σε Θάσο-Πράβι

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί τηλεδιάσκεψη για θέματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Έλαβε μέρος ο Υφυπουργός Ιωάννης Μπούγας, βουλευτές της Α.Μ.Θ. και οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της περιφέρειας μας. Συζητήθηκε η αναδιάρθρωση της δικαιοσύνης και πως θα αυτή θα εφαρμοστεί στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη.

Στην ίδια τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης. Εκτός του κ. Γιώργου Γραμμένου στη συζήτηση συμμετείχαν οι 4 βουλευτές Καβάλας. Αν και αποφάσεις δεν πάρθηκαν, ούτε έγιναν ανακοινώσεις, τα αιτήματα της Καβάλας φαίνεται να γίνονται δεκτά.

Διατηρείται και αναβαθμίζεται τόσο το Ειρηνοδικείο Θάσου όσο και αυτό του Παγγαίου στην Ελευθερούπολη. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης γενικώς καταργεί τα Ειρηνοδικεία. Εκεί που υπάρχουν, έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει Περιφερειακές Έδρες κάθε Πρωτοδικείου.

Έτσι στην Καβάλα-σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη-  διατηρούνται και μετατρέπονται σε Περιφερειακές Έδρες τα δικαστήρια σε Θάσο και Ελευθερούπολη. Ειδικότερα και περισσότερο κερδισμένη η Ελευθερούπολη αφού θα μπορεί να φιλοξενεί δίκες και αρμοδιότητας Μονομελούς.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε η μετακόμιση του δικαστηρίου της Θάσου και η λειτουργία του στο κτίριο πρώην Δ.Ο.Υ. Θάσου στον Λιμένα. Η μελέτη του έργου μετατροπής της πρώην Δ.Ο.Υ. σε δικαστήριο, τελειώνει. Μεσολαβεί ένα όχι δύσκολο έργο.

Στόχος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας είναι το δικαστήριο της Θάσου να λειτουργήσει στο νέο κτίριο το αργότερο τον Σεπτέμβρη. Με έναν νέο μόνιμο υπάλληλο. Ορίστηκε και αναμένεται να αποδεχθεί το διορισμό του ώστε να αναλάβει εργασία το επόμενο διάστημα.

Προηγούμενο άρθρο

Αυτοψία της Διεύθυνσης Υγείας σε καμένο χώρο επί της οδού Ε. Ιορδάνου (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Παρακολουθούσε τους εργοδότες του για να τους ληστέψει!