Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Μπροστά στην αδικία της φορολόγησης με τα τεκμήρια βρίσκεται αυτό το διάστημα ο επαγγελματικός και εμπορικός κόσμος του Νομού Καβάλας. «Μένουμε άναυδοι με όσα πρέπει να πληρώσουμε» αναφέρει η προχθεσινή ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου. Ζητά κατάργηση των τεκμηρίων, ασκεί κριτική και στην κυβέρνηση και στον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας. Να αυξηθεί η φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων, καταλήγει στην ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας.

 

Η Πυροσβεστική πρόλαβε και έσβησε πυρκαγιές σε Νέα Καρβάλη και κόμβο Γαληψού στην Εγνατία οδό. Νέα πρόστιμα σε πολίτες που άναψαν φωτιά να κάψουν κλαδιά και χόρτα. 400 επιβάτες έφερε στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο «Explora 1». Οδηγοί Ταξί ζητούν να επαναληφθεί άμεσα το σεμινάριο του ΟΛΚ ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια. Γονείς και κηδεμόνες μαθητών αμφισβητούν την εξεύρεση λύσης στο θέμα της συνδιδασκαλίας. Συνεχίζουν να ανησυχούν για το μέλλον πολλών δημοτικών σχολείων της πόλης και του Νομού. Πριμ έγκαιρης ολοκλήρωσης έργου σε ανάδοχο, το χορηγεί ο Δήμος Καβάλας. Ορίστηκε η εφορευτική επιτροπή των εκλογών του Επιμελητηρίου αλλά ουδείς γνωρίζει αν όντως οι εκλογές γίνουν τέλος του έτους.

 

Νόμιμη η επαναλειτουργία του πάρκινγκ βαρέων οχημάτων στο λιμάνι. Αποκλείστηκε από λουόμενους τμήμα της παραλίας της Ραψάνης, ξαναβγήκαν στην άμμο σύρματα από προηγούμενο λιμενικό έργο. Επιμένουν στη διαμαρτυρία τους οι γιατροί του Νοσοκομείου, δεν συμφωνούν να αξιολογούν αυτοί τα επείγοντα περιστατικά. Αυτόφωρη διαδικασία για κάτοικο Καβάλας που χθες το μεσημέρι επιτέθηκε σε αδέσποτο σκύλο, το περιστατικό έγινε σε δρόμο κοντά στο κέντρο της πόλης. Σύλληψη δύο ατόμων για ναρκωτικά, οι συλλήψεις έγιναν στη Θάσο. Προμηθευτές των Δήμων επιχειρήθηκε να εξαπατηθούν από επιτήδειους. Σύλληψη διακινητή παράνομων μεταναστών στο Νομό Καβάλας. Σύλληψη δύο ημεδαπών που έκλεψαν από δρόμο της πόλης μοτοσυκλέτα.

 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη διπλή γιορτή της Καβάλας. Χθες ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ήταν σε εκδηλώσεις στην Ορεστιάδα. Ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για την υποβάθμιση δημοτικών σχολείων του Νομού. Εκπαιδευτικοί του Δημοτικού σχολείου του Αμυγδαλεώνα μέσω Erasmus στη Βουδαπέστη. Δωρεά αξίας 3.000 ευρώ στο Κ.Υ. Πρίνου, έγινε από πολίτες που στηρίζουν τη λειτουργία του.

 

Λίγη ακόμη υπομονή για τον ΑΟΚ, οι εξελίξεις και επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας. Στο τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ η Ένωση Καλαθοσφαίρισης, το αποφάσισε και το ανακοίνωσε η ίδια χθες. Μεγάλη επιτυχία και μεγάλη επίδοση της Σοφίας Ιωσηφίδου στα 110 μέτρα με εμπόδια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου.

 

Προηγούμενο άρθρο

Πριμ επιβράβευσης σε ανάδοχο έργου επειδή το τέλειωσε στην ώρα του

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο