Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024

Ακόμη και χθες παρέμεναν στο Παγγαίο πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις. Σε γενικές γραμμές το πολυήμερο περιστατικό έληξε και με τη βοήθεια των βροχοπτώσεων. Για την πυρκαγιά κοντά στο Στεγνό του Δήμου Νέστου εξετάζεται και το ενδεχόμενο εμπρησμού. Η προανάκριση γίνεται από την Πυροσβεστική υπηρεσία Χρυσούπολης. Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππας Αναστασιάδης με απολογιστική του δήλωση ευχαρίστησε για την προσπάθεια και τη συνεργασία πολίτες και υπηρεσίες, τόνισε ότι από την πυρκαγιά στο Παγγαίο δεν επηρεάστηκε το δάσος του βουνού.

 

«Είναι ώρα αντιπολίτευσης και όχι εσωστρέφειας» δήλωσε στη χθεσινή του ομιλία στην Καβάλα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Νέα απάντηση του Υπουργείου Παιδείας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν λύνει την απορία της συνδιδασκαλίας σε δημοτικά σχολεία του Ν. Καβάλας. Μόνο η Παλιά Καβάλα αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας, κάθε μέρα η ΔΕΥΑΚ μεταφέρει νερό στο συγκεκριμένο χωριό. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι βρέθηκε τρόπος να αποζημιωθούν οι αγρότες, οι εκτάσεις των οποίων επλήγησαν από τη συντριβή του Αντόνοβ.

 

ΕΔΕ για τον αδικοχαμένο εποχιακό πυροσβέστη, θύμα τροχαίου στη Θάσο. Το Σάββατο μαζικές αποχωρήσεις τουριστών από το νησί, ρόλο έπαιξε το τέλος του μήνα και η προσωρινή αλλαγή του καιρού. Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Δράμας Θεόφιλο Ξανθόπουλο επισκέφθηκε το Παγγαίο, ενημερώθηκε για τις συνέπειες της πυρκαγιάς. Ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιάννης Παναγιωτίδης ανακοίνωσε το όνομα του συνδυασμού του, «Επιμελητήριο για όλους». Το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στο Ν. Καβάλας, εντοπίστηκε σε άνδρα στη Θάσο.

 

Πολύς κόσμος στο λαϊκό γλέντι στην Καλαμίτσα το βράδυ του Σαββάτου. Ικανοποίηση του βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη για τη φιλοξενία στην Καβάλα του πρέσβη της Ιαπωνίας στην Αθήνα. Το ΔΗΠΕΘΕ θα επιδιώξει να οριστεί νέα ημερομηνία για τη συναυλία Αρβανιτάκη- Ζουγανέλη. Η συναυλία δεν έγινε την Παρασκευή στους Φιλίππους λόγω καιρού. Δύο μουσικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης στο Αρχαίο Θέατρο αυτόν τον μήνα, συμμετέχουν Φαραντούρη και Σόνια Θεοδωρίδου.

 

Συνέντευξη τύπου δίνει το απόγευμα η διοίκηση του ΑΟΚ. Ήττα 2-1 στη Χρυσούπολη από το Νέστο. Το Σάββατο το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, για το κύπελλο Ελλάδας με τη Δόξα Βώλακα. Ηττήθηκε από τον Άρη Αβάτου ο Βύρωνας, αποκλείστηκε από το κύπελλο.

Προηγούμενο άρθρο

Έλλειψη νερού μόνο στην Παλιά Καβάλα

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο