Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024

 Πριν το τέλος του χρόνου ψηφίζεται στη Βουλή ο νόμος για τις υποχρεωτικές συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ. Ενώνονται σε μια οι ΔΕΥΑ Καβάλας- Παγγαίου- Νέστου. Διατηρείται λόγω νησιωτικής περιοχής της Θάσου. Οι νέες ΔΕΥΑ θα λειτουργούν ως ανώνυμες εταιρίες κι έτσι επικεφαλής τους θα είναι μάνατζερ. Έντονα αντιδρούν οι Δήμαρχοι και οι πρόεδροι των ΔΕΥΑ, χωρίς όπως φαίνεται να μπορούν να σταματήσουν την Κυβερνητική πρωτοβουλία.

 

Μεγάλο κλαδί δέντρου έσπασε και έπεσε στο έδαφος στην κεντρική πλατεία. Δέντρο έπεσε στην οδό Κασσάνδρου. Ευτυχώς και στα δύο περιστατικά δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές. Πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας η ίδρυση Δημοτικής Κοινότητας στο Παληό. Πρόεδρος και τοπικό συμβούλιο θα εκλεγούν στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Στο Εφετείο Θράκης δικάζεται μετά από έφεση η υπόθεση των εκδηλώσεων της Νομαρχίας Καβάλας που πληρώθηκαν αλλά δεν έγιναν ποτέ. Σε κατ’ οίκον περιορισμό για 11 μήνες καταδικάστηκε νεαρή Ρομα που έκλεψε τσάντα γυναίκας. Την Τετάρτη 16 Οκτώβρη θα προβληθεί στο «Αντιγόνη Βαλάκου» το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά». Το θέμα της μη προβολής του στο Ζέφυρο απασχολεί το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

 

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κατερίνα Παπακώστα στην Καβάλα για το συνέδριο των Λυκείων των Ελληνίδων. Αισθητές και στο Ν. Καβάλας δύο σεισμικές δονήσεις που είχαν επίκεντρο στο Άγιο Όρος. Ακυρώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μείωσης των δημοτικών τελών στα καταστήματα της αγοράς του Αγίου Νικολάου. Το απόγευμα στο Λιμένα η κηδεία του Λευτέρη Μέρεση. Ο πρώην Δήμαρχος Θάσου πέθανε σε ηλικία 72 ετών κι ενώ τελευταία νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο. Μεγάλη μείωση της παραγωγής καλαμποκιών στα Τενάγη, επίσκεψη Γιάννη Πασχαλίδη σε αμπέλια που δεν άντεξαν στις απότομες αλλαγές των καιρικών συνθηκών. Ικανοποιημένοι οι υποστηρικτές του Χάρη Δούκα από την ανταπόκριση των Καβαλιωτών στην προχθεσινή του επίσκεψη στην πόλη μας.

 

Πέτυχε η ποδηλατοδρομία που έγινε το πρωί της Κυριακής από το σύλλογο Κηπούπολης- Καλαμίτσας κι είχε φιλανθρωπικό σκοπό. Από αύριο και για τρεις μέρες η ψηφοφορία για το νέο συμβούλιο στο σωματείο των συνταξιούχων ΒΦΛ. Από την Παρασκευή ως την Κυριακή στην Καβάλα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος.

 

Διαμαρτυρία του ΑΟΚ για τη διαιτησία στο ματς με τη Λάρισα. Συνεχίζουν στο κύπελλο Ελλάδας οι Πάνθηρες, νίκησαν και απέκλεισαν τον Ανταίο. Ισοπαλία του Νέστου στην Αμμουδιά. Εντός έδρας ήττα του Άρη Πηγών.

Προηγούμενο άρθρο

Συγχωνεύσεις ΔΕΥΑ: Μία στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο