Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι ανάμεσα σε άτομο με ειδικές ανάγκες και οδηγό αστικού λεωφορείου. Πάλι με αφορμή μη θεωρημένη κάρτα ελεύθερης μετακίνησης. Η γυναίκα επιβάτης αναγκάστηκε να κατέβει από το λεωφορείο λόγω των έντονων παρατηρήσεων που δέχθηκε. Επιβάλλεται να παρέμβουν τα αρμόδια Υπουργεία και να ξεκαθαρίσουν το τι ισχύει με τις κάρτες που έχουν θεώρηση του 2023. Αυτό ζητά με επιστολή του σε κάθε αρμόδιο ο νομαρχιακός σύλλογος ΑμεΑ. Διαφορετικά ερμηνεύουν Κ.Υ.Α. και εγκύκλιο τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αντίθετα τα ΚΤΕΛ.

 

Σοβαρά προβλήματα και διακοπές ρεύματος τη νύχτα σε Νέστο και Παγγαίο εξ αιτίας των ισχυρών βοριάδων. Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού 8 μηνών μέσω ΑΣΕΠ θα κάνει ο Δήμος Καβάλας και η ΔΕΥΑ Θάσου. Συζητείται στη Βουλή για τελική κύρωση η υπό παραχώρηση σε ιδιώτη του νέου λιμανιού «Φίλιππος Β’». Μετά την Αποκεντρωμένη και η Επιτροπή του άρθρου 152 απέρριψε την προσφυγή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη. Συνεχώς εκδίδονται νέες οικοδομικές άδειες για μικρομεσαίες επενδύσεις τουριστικού χαρακτήρα στη Θάσο. Συγγενείς μαθητών του σχολείου της Παναγίας βρέθηκαν με πρόστιμο από τη Δ. Αστυνομία αφού για τη γιορτή του σχολείου στάθμευσαν τα αυτοκίνητα τους στη συνοικία. Το πρόστιμο 20 ευρώ σε κάθε όχημα επιβλήθηκε επειδή δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της Παναγίας.

 

Πρόστιμο 1.800 ευρώ σε κάτοικο του Δήμου Νέστου, έβαλε φωτιά να κάψει χόρτα και κλαδιά. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία 3 σήμερα στη Θάσο. Απόλυτα σίγουρη για τη λύση μεταφοράς της πιάτσας ταξί δίπλα από το κτίριο του ΟΤΕ στην πλατεία Καπνεργάτη,  η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Δρακονάκη. Η Αρχαιολογική υπηρεσία Καβάλας απαντά για τα θέματα προσβασιμότητας στο αρχαίο θέατρο Θάσου, αυτή όπως αναφέρει είναι μερικώς εξασφαλισμένη. Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας για την ημέρα του εθελοντή αιμοδότη. Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κώστα Σιμούδη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θάσου.

 

Απέχουν τη Δευτέρα από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι της Καβάλας. Θερινά σχολεία στον πανεπιστημιακό κόμβο της Καβάλας. Την Κυριακή το απόγευμα στην παραλία τα παιδιά ζωγραφίζουν με την ευκαιρία της ημέρας του πατέρα. Το Υπουργείο Πολιτισμού παραχώρησε στο Δήμο Θάσου τις Αποθήκες των Μεταλλείων στα Λιμενάρια. Δεν αποχωρούμε από τον χώρο, απαντά ο πολιτιστικός σύλλογος των Λιμεναρίων. Από τις 26 Ιουνίου οι προβολές ταινιών στο Ζέφυρο. Λόγω των έργων στα Ποταμούδια, φέτος το λαϊκό γλέντι της συνοικίας θα γίνει στο Πάρκο.

 

Και το όνομα του Νίκου Καραμπετάκη ακούγεται για τη θέση του προπονητή στον ΑΟΚ.

 

Προηγούμενο άρθρο

Σοβαρές ζημιές από τον ισχυρό αέρα και στην Ελευθερούπολη - Έπεσε μαντρότοιχος! (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο