Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2024

Με το νέο έτος θα υπάρξει η αλλαγή και η ιδιωτικοποίηση στο νέο λιμάνι «Φιλίππος Β’». Προβλήματα που δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως εμποδίζουν η διαδικασία να γίνει τώρα και όπως για καιρό προβλέπονταν. Επίσημες ανακοινώσεις δεν έγιναν ακόμη. Στο ίδιο συμπέρασμα νέας καθυστέρησης καταλήγουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, ανεπίσημα, επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στην πλευρά των ιδιωτών.

 

2.000 πρόβατα μονάδων του Ν. Καβάλας οδηγήθηκαν στη σφαγή λόγω των 9 κρουσμάτων ευλογιάς. Έληξε η καραντίνα στις κτηνοτροφικές μονάδες του Δήμου Παγγαίου, συνεχίζεται σε αυτές του Δήμου Νέστου. Εκεί άλλωστε υπάρχουν τα περισσότερα κρούσματα. Περίπου 4.000 είναι τα μέλη του Επιμελητηρίου που τακτοποιήθηκαν οικονομικά κι έτσι θα λάβουν μέρος στις εκλογές. Ο επίσημος εκλογικός κατάλογος θα είναι έτοιμος την ερχόμενη εβδομάδα. Φήμες αναφέρουν ότι προσπάθεια να συμμετέχουν στις εκλογές κάνουν και επαγγελματίες του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Φωτιά προκάλεσε σημαντικές ζημιές χθες το απόγευμα σε κατάστημα στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας. Στην Καβάλα το πρώτο παρατηρητήριο κλιματικής αλλαγής της ΑΜΘ, αυτό ανακοίνωσε στο χθεσινό συνέδριο στη Μεγάλη Λέσχη ο Χριστόδουλος Τοψίδης. Δύο άτομα που αλίευσαν παράνομα αχινούς στο Παληό, καταδιώχθηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή της Κατερίνης. Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά στην Καβάλα την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης συμμετείχε στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη. Μέσω έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων είναι πιθανό να αλλάξει η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης ανακοίνωσε την προώθηση θεμάτων αγροτικού τομέα του Ν. Καβάλας στο Ευρωκοινοβούλιο μέσω του Δημήτρη Τσιόδρα. Γέμισε το «Αντιγόνη Βαλάκου» στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά», ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας έξω από το θέατρο. Λίγοι παλαιοημερολογίτες διαμαρτύρονταν για το γεγονός.  Να πληρωθούν τα χρέη της Δημωφέλειας στην αγορά, ζητά από το Δήμαρχο ο Χρήστος Ποτόλιας. Τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο τιμά την Κυριακή η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

 

Δαλιανόπουλος και Τσαμούρης απόντες από το ματς του ΑΟΚ με τον Μακεδονικό.

Προηγούμενο άρθρο

Συνέδριο του Νοσοκομείου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο