Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ανανέωσε ως το 2028 τους περιβαλλοντικούς όρους για το έργο συνέχισης της Περιμετρικής από το Σανατόριο ως το Περιγιάλι. Η προηγούμενη απόφαση είχε εκδοθεί το 2014. Οι προβλεπόμενες εργασίες όχι μόνο δεν ξεκίνησαν ακόμη αλλά εδώ και 10 τουλάχιστον χρόνια είναι υπό μελέτη από την Εγνατία οδό. Προ μηνών στην περιοχή πάνω από τη Χωράφα έγιναν εδαφολογικές έρευνες. Ακόμη κι όταν το έργο ωριμάσει μελετητικά, θα χρειαστούν πολλά εκατομμύρια ευρώ για να εκτελεστεί. Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να βρουν χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

 

8.000 αρνιά και κατσίκια 34 μονάδων του Ν. Καβάλας είναι αρνητικά στην πανώλη, τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά χθες το απόγευμα. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν. Πρόστιμο 900 ευρώ της Πυροσβεστικής σε ημεδαπό οδηγό οχήματος που πέταξε το αναμμένο τσιγάρο του από το παράθυρο, το περιστατικό έγινε στον επαρχιακό δρόμο Ακροβούνι- Άγιος Ανδρέας. Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενισχύονται οικονομικά 17 συμπολίτες, τα χρήματα τα έχουν ανάγκη για τις κηδείες συγγενών τους και σε μία περίπτωση για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικία. Παναγιωτόπουλος και Μουριάδης συμφώνησαν να συρρικνωθεί κτιριακά η δομή φιλοξενίας μεταναστών στο «Ασημακοπούλου». Πρόκειται να κατεδαφιστούν 12 κτίσματα που υπάρχουν από την εποχή του στρατοπέδου.

 

Νέες συλλήψεις στη Θάσο για την επαναλειτουργία «σφραγισμένου» παραλιακού καταστήματος. Συλλήψεις σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ για υποθέσεις ναρκωτικών. Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων μνημονεύει προβλήματα που ενοχλούν τα πλοία, είναι προβλήματα και στα λιμάνια του Ν. Καβάλας. Από τις 20 Αυγούστου η κυνηγετική περίοδος και στο Ν. Καβάλας, τα δασαρχεία κάνουν γνωστές τις προβλεπόμενες ρυθμιστικές διατάξεις θήρας. Σε αναστολή από το κράτος το πρόγραμμα απασχόλησης «πλησίον της σύνταξης». Είμασταν έτοιμοι να προσλάβουμε 60 εργαζόμενους, είπε ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης.

 

Την Κυριακή 1η Σεπτέμβρη η φετινή γιορτή της πατάτας στη Λεκάνη. Για την κοινή εκδήλωση Λυκείου Ελληνίδων και Συνωδηπόρων στους Φιλίππους θα υπάρχει λεωφορείο μεταφοράς των θεατών, η πρωτοβουλία είναι του Φυσιολατρικού Ομίλου.

 

Με τον Δήμαρχο συναντήθηκε χθες ο επικεφαλής του ΑΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης. Ως το τέλος του μήνα ξεκινά το πρώτο έργο στο «Ανθή Καραγιάννη», αρχές Σεπτέμβρη η επανασπορά του χόρτου. Ο Δήμος αναλαμβάνει την φροντίδα του.

Προηγούμενο άρθρο

Καταγγελία

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο