Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΗ 2024

Ενδιαφέρον του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για το νέο λιμάνι Καβάλας. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση προκειμένου το νέο λιμάνι να φιλοξενήσει πλοία που σήμερα σταθμεύουν σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη. Στη συζήτηση που έγινε στο «Φίλιππος Β’» συμμετείχαν εκπρόσωποι του ιδιώτη που θα αναλάβει το νέο λιμάνι, εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ από την Αθήνα κι η διοίκηση του ΟΛΚ. Πρόθεση των εκπροσώπων των Αμερικανών είναι η χρήση του νέου λιμανιού να γίνει αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της υπό παραχώρησης. Αυτό σημαίνει ότι τα πλοία θα έρθουν στο νέο λιμάνι στο τέλος του Καλοκαιριού ή αρχές Φθινοπώρου.

 

Γυναίκα οδηγός δικύκλου τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, μετά από σύγκρουση με επιβατικό. Το περιστατικό έγινε χθες το μεσημέρι στην Ερυθρού Σταυρού. Πολίτης έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι ενώ βάδιζε στο χώρο στάθμευσης απέναντι από την είσοδο της Καλαμίτσας. Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο. Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Νέστου διευκολύνει το Επιμελητήριο ώστε να εκτελέσει έργο ενεργειακής αναβάθμισης στο εκθεσιακό συνεδριακό κέντρο της Νέας Καρβάλης. Δεν είναι σίγουρα τα δρομολόγια από το λιμάνι της Καβάλας του επιβατικού οχηματαγωγού «Σποράδες». Τα Καλοκαιρινά δρομολόγια ξεκινούν 11 Ιουνίου με τα πλοία «Διαγόρας» και «Aqua Blue». Σε αυτά τον Ιούλιο εντάσσεται και το «Νήσος Σάμος».

 

Η παράταξη ΣΥΝΕΚ πρώτη στις εκλογές της ΕΛΜΕ Καβάλας. Όλα έτοιμα για την εκδήλωση της Λευκής Νύχτας στην αγορά, οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 7 το απόγευμα. 4 νηπιαγωγεία και 2 Δημοτικά σχολεία του Νομού αποκτούν δεύτερο τμήμα σε τάξεις όπου οι μαθητές παρουσιάζουν αύξηση. Κλιμάκιο στελεχών της ΝΔ με αρμοδιότητα τα αγροτικά θέματα περιοδεύει στο Ν. Καβάλας. Μετέχουν οι δύο υποδιοικητές του ΟΠΕΚΕ. Αύριο στην Καβάλα Μανώλης Κεφαλογιάννης και Μιλένα Αποστολάκη.

 

Σήμερα και αύριο εθελοντική αιμοδοσία του τοπικού συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών, γίνεται στη Λέσχη Αξιωματικών. Νέα δωρεά της Θερμοπλαστικής στο Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο. Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Ελευθερίων. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν τη Δευτέρα κι είναι αφιερωμένες στην Κύπρο. Στον Βασίλη Βασιλικό αφιερωμένο το φετινό φεστιβάλ Φιλίππων. Τη Δευτέρα η θεία λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων.

 

Σε έναν όμιλο των 20 ομάδων το επόμενο πρωτάθλημα της SL2. Αλλάζει προπονητή ο Ορφέας, διακόπηκε η συνεργασία με τον Στέλιο Κατρακυλάκη. Ο Βαγγέλης Καρατσομπάνης προπονητής στην ομάδα μπάσκετ του ΑΟΚ.

 

Προηγούμενο άρθρο

Μέσω Δήμου Νέστου η ενεργειακή αναβάθμιση του Εκθεσιακού Κέντρου

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο