Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024

Απαραίτητοι για το Νομό Καβάλας οι εργάτες από τρίτες χώρες. Το δήλωσαν ξεκάθαρα σε χθεσινή σύσκεψη εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης ισχυρίστηκε ότι στον τουρισμό το νησί χρειάζεται 4.000 επιπλέον εργαζόμενους. Ίδιες είναι οι ανάγκες σε κτηνοτροφία, αλιεία, εστίαση. Η σύσκεψη έγινε στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αλέξανδρου Ιωσηφίδη. Τα αιτήματα που έγιναν γνωστά, θα προωθηθούν στο αρμόδιο Υπουργείο στην Αθήνα.

 

Την Παρασκευή 1 Νοέμβρη η εταιρία Europort αναλαμβάνει τη λειτουργία του νέου λιμανιού. Θα το διαχειρίζεται για λογαριασμό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Στις 21 Οκτώβρη η παράδοση- παραλαβή από τον ΟΛΚ. Ουδέν νεότερο για την πιάτσα των Ταξί στην περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη, δεν χρησιμοποιείται η νέα πιάτσα επί της οδού Βενιζέλου. Η πρόταση του σωματείου είναι η καλύτερη έως τώρα, είπε χθες η μηχανικός Αλεξάνδρα Τσανάκα. Αποχώρησε κι ο τελευταίος πυροσβέστης από το περιστατικό του Παγγαίου, ευχαριστήρια ανακοίνωση του διοικητή της Ελευθερούπολης Μπάμπη Παπαδόπουλου.

 

Ο Άγγελος Βλάχος του ΟΛΚ στο προεδρείο της Ένωσης Μεσογειακών Λιμένων για την κρουαζιέρα. Ανακοίνωση του Χρήστου Ποτόλια για τις εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο, ζητά να μην είναι απαραίτητη η δημοτική ενημερότητα των γονέων των μαθητών. Άγρια άλογα συνεχίζουν να κυκλοφορούν αδέσποτα στο Χαλκερό. Είναι επικίνδυνα για τους οδηγούς των αυτοκινήτων. Λόγω των τμημάτων και σχολών σε Καβάλα, Δράμα και Διδυμότειχο το Δημοκρίτειο ενισχύεται από το Υπουργείο Παιδείας με επιπλέον χρήματα. Αυτά αφαιρούνται από την ενίσχυση του ΔΙΠΑΕ. Γενική συνέλευση έχουν το Σάββατο στο 21ο Δημοτικό εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Καβάλας. Πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα έγινε χθες το απόγευμα στο κέντρο της Καβάλας.

 

Βράβευση του 17ου δημοτικού σχολείου με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας σχετική με ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Παιχνίδια του δάσους στα Πεντακόσια, γίνονται το απόγευμα του Σαββάτου από τον συνοικιακό σύλλογο της περιοχής. «Ο αόρατος» ο τίτλος της παιδικής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ, κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβρη. Παρουσιάζεται στη Δ. Βιβλιοθήκη το βιβλίο του Δημήτρη Κουγιουμτζόγλου « Ο Βυζαντινός Μέγας Αλέξανδρος». Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 2 Οκτώβρη.

 

Ο διαιτητής Μπακογιάννης από την Αθήνα σφυρίζει το ματς του ΑΟΚ στη Λάρισα.

Προηγούμενο άρθρο

Η καθιερωμένη γιορτή του ΦΟΚ, η δράση του και το σταθερό του παράπονο

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο