Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024

Τα εμπορικά πλοία δεν θα εξυπηρετούνται στο λιμάνι της Κεραμωτής. Απόφαση της διοίκησης του ΟΛΚ επεκτείνει μέχρι τον Απρίλιο του 2025 τη σχετική απαγόρευση. Ξεκίνησε το Καλοκαίρι για τη διευκόλυνση της τουριστικής κίνησης για τη Θάσο. Για τον ίδιο λόγο συνεχίζεται. Τα εμπορικά πλοία θα προτείνεται να εξυπηρετηθούν στο νέο λιμάνι. Εκεί θα εργάζονται οι λιμενεργάτες της Κεραμωτής. Παραμένουν και εξυπηρετούνται στην Κεραμωτή τα αλιευτικά σκάφη.

 

Αν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ανακλήθηκε, νέος διάλογος ξεκινά για το προσωρινό σημείο της πιάτσας των ταξί στην πλατεία Καπνεργάτη. Εξετάζεται η νέα πρόταση του σωματείου, προσωρινά η πιάτσα να λειτουργεί μπροστά από το Δημοτικό Κήπο. Για αυτό θα πρέπει να συμφωνήσει το Αστικό ΚΤΕΛ καθώς μετακινείται η στάση του στο ίδιο σημείο. Μέτρα τροχαίας Παρασκευή και Κυριακή έξω από τις εκκλησίες Αγίου Νικολάου και Αγίου Παύλου για την εξυπηρέτηση της επίσκεψης στην Καβάλα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου. Προσωρινά κρατούμενη ήταν την Τρίτη το πρωί 59χρονη Καβαλιώτισσα, μπήκε στο δικαστικό μέγαρο έχοντας στην τσάντα της μαχαίρι. Έγινε αντιληπτή από τον άνδρα της σεκιούριτι. Ήθελε να επισκεφθεί την Εισαγγελία. Ηλικιωμένος μάζευε ελιές από δέντρο στο πεζοδρόμιο της οδού Αγίου Αθανασίου. Συνεργάτες του Μάρκου Δέμπα δηλώνουν σίγουροι για την υποψηφιότητα του και τη συμμετοχή του συνδυασμού του στις εκλογές του Επιμελητηρίου.

 

Παράλληλα με την έκθεση KavalaExpo θα γίνει στο εκθεσιακό κέντρο η συνέλευση των Επιμελητηρίων. Σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάκι μίλησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Προμούσας αισιοδοξεί ότι η απόφαση μείωσης των δημοτικών τελών για επιχειρήσεις του Αγ. Νικολάου θα επανέλθει ισχυρή μέσω προσφυγής στην Επιτροπή του άρθρου 152. «Ο Δήμος Καβάλας δεν είναι πλούσιος, είναι νοικοκυρεμένος» είπε επίσης ο κ. Προμούσας. Σε εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Σύλληψη άνδρα στην Καβάλα, είχε σπίτι του σχεδόν μισό κιλό χασίς.

 

Από την Τρίτη 1η Οκτώβρη επαναλειτουργεί το πολιτιστικό κέντρο του Πυθαγόρα, φιλοξενεί 17 συλλόγους. Το Σάββατο ο Δήμος Καβάλας τελεί στον Πυθαγόρα αγιασμό για την νέα περίοδο εκδηλώσεων. Την Κυριακή έναρξη δραστηριοτήτων και για το σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Από το απόγευμα στην πόλη μας οι πρώτοι σύνεδροι για το συνέδριο των Λυκείων Ελληνίδων. Το συνέδριο αρχίζει αύριο, γίνεται στο ξενοδοχείο Λούσυ.

 

Στο τουριστικό περίπτερο η προπώληση εισιτηρίων για το ματς του ΑΟΚ την Κυριακή το μεσημέρι. Η νέα διοίκηση της ΠΑΕ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Μάζεμα ελιάς από δέντρο στο πεζοδρόμιο της οδού Αγίου Αθανασίου

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο