Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Κομμένα κλαδιά και κομμένα χόρτα βρίσκονται παντού στους συνοικιακούς δρόμους της Καβάλας. Προέρχονται από καθαρισμούς αυλών και οικοπέδων. Δυστυχώς δεν απομακρύνονται έγκαιρα. Ξεραίνονται, κι έτσι γίνονται επικίνδυνη εύφλεκτη ύλη. Διαμαρτυρίες πολιτών για τέτοιες καταστάσεις από διάφορα σημεία της πόλης. Δεν μας ειδοποιούν ή δεν πληρώνουν το παράβολο, απαντά ο Δήμος Καβάλας. Υπάρχουν πάντως κομμένα κλαδιά και χόρτα για τα οποία ο Δήμος ενημερώθηκε προ μηνός και δεν τα απομάκρυνε ακόμη. Επιπλέον χρηματοδότηση στους Δήμους από το Υπουργείο Εσωτερικών για την απομάκρυνση κλαδιών και χόρτων. 12 πρόστιμα σε πολίτες για φωτιές που δεν έπρεπε να ανάψουν, επέβαλε ως τώρα στην αντιπυρική περίοδο η Πυροσβεστική Ν. Καβάλας.

 

Ισχυρή διαμαρτυρία γονέων για το μέλλον των δημοτικών σχολείων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης. Γονείς από το Δήμο Παγγαίου διαμαρτυρήθηκαν στο γραφείο της Διευθύντριας Εκπαίδευσης. Το πρωί στη Δ. Βιβλιοθήκη συζητούν το πρόβλημα η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης με τη διοίκηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καβάλας.

 

Ο Σωτήρης Λαζαρίδης και πάλι πρόεδρος στο ΤΕΕ ΑΜ, συνεργασία της παράταξης του με τους Μηχανικούς της Δράμας. Διαδοχικές ανακοινώσεις για την αλλαγή της διαδικασίας στο Νοσοκομείο, πλέον τα έκτακτα επείγοντα περιστατικά θα τα υποδέχονται και θα αξιολογούν γιατροί. Υπερασπίζεται την απόφαση του ο Διοικητής, συμφωνούν οι εργαζόμενοι, διαμαρτύρονται οι γιατροί. Περίπου 1.000 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης το Φρούριο. Περισσότεροι από 40.000 τουρίστες επισκέφθηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τη Θάσο, το νούμερο προκύπτει από στοιχεία του Λιμεναρχείου. Με ανακοίνωση του το Δασαρχείο θυμίζει ότι συγκροτήθηκαν συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων. Καλεί όσους κινούνται στο δάσος να είναι προσεκτικοί.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας. Το Επιμελητήριο θα είναι και φέτος στη ΔΕΘ, καλεί σε συμμετοχή επιχειρήσεις του Νομού. Άρχισε χθες στον πανεπιστημιακό κόμβο της Καβάλας το πρώτο από τα δύο Θερινά Σχολεία. Το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών επανέρχεται στο Παγγαίο για να συνεχίσει το ανασκαφικό του έργο. Ο Θάσος ζωγράφος Δημήτρης Καραυγουστής εκθέτει έργα του στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης.

 

Συνεχίζονται κι είναι καθημερινές οι διαβουλεύσεις στον ΑΟΚ, αφορούν τη συμμετοχή ντόπιων επιχειρηματιών στη νέα ΠΑΕ.

Προηγούμενο άρθρο

Πλέον οι σύλλογοι οργανώνουν αλλιώς τα γλέντια τους!

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο