Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 6  ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Με μια ανακοίνωση ιδιαίτερα αυστηρή, ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ γνωστοποιεί τη διαμαρτυρία του για το έργο ανακαίνισης του αρχαίου θεάτρου Θάσου. Ξέχασαν- αναφέρει- τα έργα προσβασιμότητας. Σημειώνει ότι και για αυτόν τον λόγο το έργο πήρε παράταση ως το 2027! Αφορμή για τη διαπίστωση η πρόσφατη επίσκεψη στο χώρο της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Παράπονα των ΑμεΑ και για τον οδηγό όδευσης τυφλών στον νέο πεζόδρομο της οδού Κασσάνδρου.

 

Άρχισε την Τρίτη η μεταφορά και εγκατάσταση στο χώρο εκδηλώσεων του Φρουρίου των νέων καθισμάτων. Πιο σίγουρη η πραγματοποίηση εκδηλώσεων από το τέλος του μήνα και μετά. Το Καλοκαίρι δεν επηρεάζει τα επόμενα επιχειρηματικά σχέδια στον τουρισμό, οι νέες οικοδομικές άδειες εκδίδονται τώρα κι αφορούν το 2025. Μόνο με επίδειξη ταυτότητας η είσοδος των πολιτών στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Αν ο νέος χώρος δεν είναι έτοιμος το δικαστήριο της Θάσου δεν θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβρη, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Γραμμένος. Ζητά να ενδιαφερθούν περισσότερο τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Υποδομών.

 

Κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε στη χθεσινή του ομιλία στην πόλη μας ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης. Δύο τελικά οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς που επισκέφθηκαν χθες την Καβάλα. Ομιλία Νίκου Παναγιωτόπουλου σε συγκέντρωση αγροτών και αυτοδιοικητικών στο Ποντολίβαδο. Ανακοίνωση του Γιάννη Πασχαλίδη για το διακύβευμα των εκλογών και την ανάγκη στήριξης της ΝΔ. Με απόφαση της Αποκεντρωμένης καταργούνται αυτοδίκαια στις 29 Ιουνίου οι δύο σχολικές επιτροπές του Δήμου Θάσου. Ίδιες αποφάσεις αναμένονται για τις σχολικές επιτροπές και των άλλων Δήμων του Ν. Καβάλας.  Η κεντρική εφορευτική επιτροπή ανακοίνωσε χθες τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στο τμήμα ΑΜ του ΤΕΕ.

 

Την Δευτέρα 17 Ιουνίου εκλέγουν νέα διοίκηση του συλλόγου τους δάσκαλοι και νηπιαγωγοί του Νομού. Η ψηφοφορία θα γίνει στο 12ο Δημοτικό. Η Ενεργειακή Αιγαίου και ο συνοικιακός σύλλογος του Αγίου Λουκά συνεργάστηκαν σε μια όμορφη παρέμβαση στο πάρκο της περιοχής. Η πρωτοβουλία αναλήφθηκε με αφορμή τη χθεσινή παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος. Την Τετάρτη αναβιώνει στην Παλιά Μουσική το έθιμο του Κλήδωνα, εκδήλωση του συλλόγου της συνοικίας.

 

Για την ερχόμενη εβδομάδα μετατίθεται η απόφαση για τον προπονητή του ΑΟΚ στη νέα αγωνιστική περίοδο.

 

Προηγούμενο άρθρο

Τουριστικές οικοδομικές άδειες με στόχο το Καλοκαίρι του 2025!

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο