Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Την ανάγκη να βρεθεί λύση με τις οικοδομικές άδειες στη Θάσο τονίζουν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους η Θασιακή Ένωση και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Απόστολος Παυλίδης. Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη ο έλεγχος και η έκδοση οικοδομικών αδειών πρέπει να γίνεται στο Δήμο Θάσου που όμως δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό. Προτείνεται είτε η αναστολή του μέτρου και διατήρηση της διαδικασίας στην Καβάλα, είτε η συνεργασία με την Πολεοδομία του Δήμου Καβάλας. Η λύση στο πρόβλημα πρέπει να δοθεί άμεσα, είπε ο Απόστολος Παυλίδης επισημαίνοντας τον κίνδυνο 200 και πλέον άδειες να μην εκδοθούν ποτέ. Η Θασιακή Ένωση ζητά για το θέμα να κάνουν παρέμβαση οι 4 βουλευτές.

 

Αναβαθμίζεται σε 4θεσίο το δημοτικό σχολείο της Καλλιράχης. Στόχος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι το σχολείο να δεχθεί ακόμη περισσότερους μαθητές ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο σχολείο του Πρίνου. Δύο ακόμη πνιγμοί χθες και προχθές στη Θάσο. Στο περιστατικό της Τετάρτης έχασε τη ζωή του άνδρας μόνο 28 ετών. Εξιχνίαση υπόθεσης απάτης σε βάρος ηλικιωμένου στην Καβάλα. Το περιστατικό έγινε τέλος Ιουνίου, το θύμα παρέδωσε στους απατεώνες 20.000 ευρώ! Στο Μπουργκάς για συνεργασία με το λιμάνι της Βουλγαρίας ήταν χθες εκπρόσωποι του ΟΛΚ, του Επιμελητηρίου και της Δημωφέλειας. Εργαζόμενος στη Καθαριότητα του Δήμου τραυματίστηκε στο πόδι. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου θα λάβει εξιτήριο μάλλον σήμερα.

 

Εκτός από τα ΚΑΠΗ, στη διάθεση του κοινού και η κλιματιζόμενη αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» στο διοικητήριο. Λόγω ζέστης αρκετοί κατηγορούμενοι χθες στο Μονομελές Καβάλας εμφανίστηκαν στο δικαστήριο φορώντας βερμούδα! Επιστημονική συζήτηση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος οργάνωσε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου η Αναπτυξιακή Καβάλας. Δύο ακόμη χειρουργοί θα ενισχύσουν τη Χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου. Με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής αντιμετωπίστηκε βλάβη σε εξωτερική μονάδα κλιματιστικού στο κέντρο της πόλης. Ανοιχτή την Κυριακή η αγορά και στην Καβάλα. Με ψήφισμα του το δημοτικό συμβούλιο Θάσου ζητά να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πρίνο.

 

Όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι δυσκολεύονται να βρουν υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, δήλωσε χθες ο Ηλίας Καλανταρίδης. Συχνή η κριτική του Άκη Τελίδη στις υποψηφιότητες Κλειτσιώτη και Χρυσανίδη. Έκθεση ζωγραφικής με έργα της Θωμαής Βασιλείου Λασκαρίδου στο εκλογικό κέντρο του Γιάννη Εριφυλλίδη.

 

Εθελοντές από τον κοινωνικό συνεταιρισμό Πυθία θα εργαστούν στο δημοτικό καταφύγιο ζώων στο Κρυονέρι. Από την Παρασκευή ως την Κυριακή μουσικές εκδηλώσεις στην παραλία της Νέας Καρβάλης. Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στο Δημαρχείο προβλήθηκε η παράσταση «Εκάβη» που παίζεται στο αρχαίο θέατρο το Σάββατο και την Κυριακή, ενταγμένη στο πρόγραμμα του φεστιβάλ Φιλίππων.

 

Ο Βύρωνας ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του Δημήτρη Μαχαίρα. Καμπουρίδης και Μαστόρος στο ΓΣΕ. Ο Τοραμανίδης του Ορφέα Ξάνθης στο Νέστο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Θάσος: Τραυματίστηκε 55χρονος στη διάρκεια προσπάθειας αποκόλλησης πλοίου στο παλιό λιμάνι

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο