Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2023

Προθεσμία λίγων ημερών δίνουν στην Κυβέρνηση οι αγρότες του Παγγαίου που χθες έκαναν δυναμική διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης. Ζητούν ικανοποίηση των αιτημάτων τους ενώ σε διαφορετική περίπτωση οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν. Ενημέρωσαν και τα γραφεία των βουλευτών. Ένταση υπήρξε μόνο στην έναρξη της κινητοποίησης, μπροστά από το Διοικητήριο. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες εξελίξεις στα αιτήματα των αγροτών ίσως υπάρξουν άμεσα.

Έληξε σήμερα τα ξημερώματα η απεργία των πληρωμάτων των φέρι μποτ. Ελάχιστα δρομολόγια έγιναν χθες, όλα με λίγους επιβάτες και λίγα οχήματα. Διαμαρτυρία του ΚΚΕ για τη στάση του Λιμεναρχείου. Μικρή ένταση χθες το πρωί στο λιμάνι της Κεραμωτής. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚ Άγγελος Βλάχος συνάντησε χθες το Δήμαρχο. Ίσως και πριν τις εκλογές η υπογραφή της συμφωνίας υπό παραχώρησης του νέου λιμανιού. Από τον Αύγουστο ως και σήμερα δεν υπάρχει δημοτικό έργο για την απομάκρυνση εγκαταλειμμένων οχημάτων στο Δήμο Καβάλας. Το Επιμελητήριο Καβάλας συμμετέχει στη συμφωνία με το Υπουργείο Πολιτισμού για τα πνευματικά δικαιώματα.

Οι ιχθυολόγοι δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτύρονται για το νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας της Περιφέρειας ΑΜΘ. Διακήρυξη αμυντικής συνεργασίας με το Ηνωμένο Βασίλειο υπέγραψε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας παρέδωσε στο Δήμο βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Σε ένα μήνα αρχίζει το έργο στην Αλάνα, αναφέρει σε ανάρτηση του ο Άλεξ Χατιντάτζι. Υπάρχει ανάδοχος σε έργο της ΔΕΥΑΚ για κατασκευή αγωγού ομβρίων στις οδούς Βουλγαροκτόνου και Αλαμάνας. Κάθε μήνα θα ανακοινώνουμε υποψήφιους μας, αναφέρει σε δηλώσεις της η υποψήφια Δήμαρχος Καβάλας Αναστασία Ιωσηφίδου. Τη Δευτέρα θα συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου. Σε όλη την Ελλάδα απεργούν αύριο οι οδοντίατροι.

Σημαντική δωρεά της οικογένειας Σαμέρκα -στη μνήμη της Ξανθίππης Σαμέρκα- στο Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας. Πέθανε ξαφνικά χθες ο συμπολίτης μουσικός Νίκος Ασλάνης. Ήταν 59 ετών. Η κηδεία του θα γίνει αύριο. Στην Καλαμίτσα και στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων οι εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα. Η Νίκη Ανέστη παραμένει πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου Άγιος Νέστωρας.

Μεγάλη νίκη του ΑΟΚ στο Παραλίμνιο. Ισόπαλο το ντέρμπι Βύρωνα- Νέστου. Νίκησε ο ΓΣΕ και είναι πρώτος στη βαθμολογία της Α2.

Προηγούμενο άρθρο

Η γνωριμία με τον Άγγελο Βλάχο και η τελική φάση της υπό παραχώρησης του νέου λιμανιού

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο