Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024

Μέσω διαδικασίας εγγραφών νέων μαθητών, δημοτικά σχολεία που κινδυνεύουν προσπαθούν να αποφύγουν συγχωνεύσεις τάξεων και συνδιδασκαλία. Όπου υπάρχουν μαθητές που γράφονται τώρα, τα δεδομένα διορθώνονται και τα σχολεία ενισχύονται. Διαφορετικά είναι βέβαιη η συγχώνευση τάξεων. Ήδη σχολεία μέσα στην Καβάλα και στον Νομό κατάφεραν με επιπλέον μαθητές να διορθώσουν τη δυναμικότητα τους. Ένα τουλάχιστον δημοτικό στην πόλη, περισσότερα στον υπόλοιπο Νομό είχαν και θα έχουν μία ή περισσότερες συνδιδασκαλίες.

 

Ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης ανέβαλε για αύριο την επαναλειτουργία των σχολείων και τους Αγιασμούς στην ΑΜΘ. Λόγος είναι η κακοκαιρία. Το μήνυμα προειδοποίησης του 112 «χτύπησε» χθες το απόγευμα στα κινητά των πολιτών της Περιφέρειας. Προβλήματα από τη χθεσινή βροχή σε Χρυσούπολη- Κεραμωτή. Το μεσημέρι της Τρίτης αποχώρησαν από το Παγγαίο οι τελευταίοι πυροσβέστες. Ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή σε κάτοικο Καβάλας, προκάλεσε τροχαίο κι εγκατέλειψε τους παθόντες. Πουλιά που ακούμπησαν τον μετασχηματιστή στον Υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στο Περιγιάλι προκάλεσαν τη διακοπή ρεύματος της περασμένης Κυριακής. Η εταιρία ΤΕΡΝΑ προσέφερε τη μεγαλύτερη έκπτωση 27% για την κατασκευή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Νέο Λιμάνι – Τοξότες.

 

Οριστικά στο «Αντιγόνη Βαλάκου» η προβολή του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά». Η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών θα αποφασίσει και θα ανακοινώσει την ημερομηνία. Στη Θάσο οδηγός ΙΧ οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθη. Με άρθρο του ο Χρήστος Ποτόλιας εύχεται οι αγώνες εκπαιδευτικών και γονέων να αλλάξουν την ασκούμενη πολιτική. Ο Δήμος Θάσου με δωρεά ενίσχυσε την προσπάθεια του παραρτήματος Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

 

Πέθανε χθες σε ηλικία 89 ετών ο Καβαλιώτης συγγραφέας Πρόδρομος Μάρκογλου. Η κηδεία του θα γίνει στην Καλαμαριά όπου ζούσε. Ευχαριστήρια ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ προς όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Φιλίππων. 22 Σεπτέμβρη εκλογές στον σύλλογο κατοίκων της Παναγίας, 6 Οκτώβρη εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου για το σύλλογο των Πολυτέκνων.

 

Αντίπαλο για φιλικό ματς το Σαββατοκύριακο αναζητά ο ΑΟΚ. Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά το έργο συντηρήσεων επισκευών στο «Ανθή Καραγιάννη». Λειτουργεί για τους αθλητές του ΝΟΘΑΚ το κολυμβητήριο. Από την Τρίτη ανοιχτό και το πρωί για το κοινό.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

30 χρόνια στα θρανία με την ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ!

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο