Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Στους χώρους του πρώην ΤΕΒΕ επί της οδού Ομονοίας θα μετακομίσει το Φθινόπωρο το ΚΕΑΟ ΕΦΚΑ Καβάλας. Για την οριστική απόφαση ρόλο έπαιξε η λύση που βρέθηκε στο πρόβλημα της προσβασιμότητας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Έτσι στο ισόγειο και σε ειδικό χώρο θα εξυπηρετούνται μόνο με ραντεβού τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Αρχικά υπήρχε πρόβλημα αφού στο ασανσέρ για τον 1ο όροφο δεν χωρούσε αναπηρικό αμαξίδιο. Για αυτόν τον λόγο διαμαρτυρήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας ο νομαρχιακός σύλλογος ΑμεΑ.

 

90χρονος αλλοδαπός που ζει στην Καβάλα 20 χρόνια αυτοπυροβολήθηκε εντός της οικίας του, βάζοντας τέλος στη ζωή του. Γυναίκα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο μετά από τροχαίο χθες το πρωί στην Κηπούπολη. Ηλικιωμένος άνδρας πνίγηκε στην παραλία Φωλιάς. Οδηγός φορτηγού τραυματίστηκε ελαφρά σε περιστατικό στην Εγνατία οδό. Πυρκαγιά κοντά στο Σιδηροχώρι αντιμετώπισε η Π.Υ. Ελευθερούπολης. Ξεκίνησε από βλάβη σε μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ. Τροχαίο χωρίς τραυματισμό στη Νέα Πέραμο. Κανονικά λειτουργούν από χθες το μεσημέρι οι φωτεινοί σηματοδότες στο Σταυρό Αμυγδαλεώνα και στη διασταύρωση Αμισιανών.

 

Εντός των ημερών αρχίζει έργο καθαρισμού των χόρτων πέριξ της πρώην Ορθοπεδικής στο Σανατόριο. Διαμαρτύρεται η Θασιακή Ένωση για τη διακοπή έκδοσης οικοδομικών αδειών στη Θάσο. Πρόστιμο 100 ευρώ επέβαλε το Λιμεναρχείο σε κολυμβητή που ξεπέρασε τα όρια κολύμβησης σε παραλία της Θάσου. Για λίγη ώρα ήταν αγνοούμενος. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε την πρόσληψη 150 συνοριοφυλάκων που θα απασχοληθούν στις υπηρεσίες της Καβάλας και της Ροδόπης. Δύο ακόμη συλλήψεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο σε Καβάλα και Θάσο. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί έξω από το κατάστημα των ΕΛΤΑ Πρίνου, κάτοικοι του νησιού ζητούν να μην κλείσει. Για τα καταστήματα των ΕΛΤΑ ο Χριστόδουλος Τοψίδης έστειλε επιστολή ζητώντας η απόφαση διακοπής λειτουργίας να επανεξεταστεί.

 

Ο Κώστας Κουνάκος δήλωσε χθες ότι θα είναι υποψήφιος με το Θόδωρο Μουριάδη. Η Παυλίνα Λεμονίδου υποψήφια με το Γιάννη Εριφυλλίδη. Δικό του δημοτικό συνδυασμό θέλει να έχει στην Καβάλα ο ΣΥΡΙΖΑ και η Συμπαράταξη Πολιτών. Λόγω έλλειψης απαρτίας δεν συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Τοπικό Συμβούλιο Καβάλας.

 

Από σήμερα ως το Σάββατο ο Δήμος Καβάλας θέτει στη διάθεση των πολιτών χώρους με κλιματισμό. Είναι οι χώροι των ΚΑΠΗ. 5 εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα και 3 εγκαταλειμμένα δίκυκλα απομακρύνθηκαν από τους δρόμους της πόλης. Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών γίνονται το απόγευμα στα πεδινά του Δήμου Νέστου.

 

Με πλήρη μυστικότητα οι μεταγραφικές κινήσεις του ΑΟΚ. Παίκτες από την Ξάνθη μεταγραφικοί στόχοι του Νέστου.

Προηγούμενο άρθρο

Ξεκινά άμεσα ο καθαρισμός της πρώην Ορθοπεδικής (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο