Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

Ανησυχία δημιουργούν στους Καβαλιώτες περιστατικά διανυκτέρευσης παράνομων μεταναστών στο περιαστικό δάσος. Πρόκειται για περιστατικά που αυξάνουν τον κίνδυνο δασικής πυρκαγιάς. Χθες το πρωί πάνω από τη Χωράφα κι εντός του δάσους βρέθηκαν πεταμένα ρούχα και άλλα αντικείμενα που φαίνεται ότι ανήκουν σε μεγάλη ομάδα μεταναστών που πέρασε από την περιοχή. Απαραίτητη η λήψη μέτρων από την Αστυνομία, στην οποία πολλές φορές απευθύνονται οι πολίτες. Οι επισημάνσεις τους ωστόσο δεν έχουν ως τώρα κανένα αποτέλεσμα.

 

Ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση άσκησε χθες ο Εισαγγελέας σε βάρος 65χρονου κατοίκου Θάσου. Καταδικάστηκε στο Μονομελές Αυτόφωρο για χρήση φωτοβολίδων. Είχε διαφορές με κτηνοτρόφο, το μαντρί του οποίου βρίσκεται στην περιοχή έναρξης της πυρκαγιάς. Εκτάκτως συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό του Δήμου Θάσου.

 

Οδηγός δικύκλου τραυματίστηκε σε σύγκρουση με επιβατικό, το περιστατικό έγινε απογευματινές ώρες χθες μετά τον Αμυγδαλεώνα. Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Παληό, την πρόλαβε η Π.Υ. Καβάλας. Μάλλον την Παρασκευή θα γίνει στην Καβάλα η κηδεία της 23χρονης Ελένης Σταθώρη, η οποία πέθανε στο Ωνάσειο ξημερώματα Τρίτης. Συλλυπητήρια ανακοίνωση από το 2ο Λύκειο, του οποίου ήταν απόφοιτη. Νέα μείωση παρουσίασαν την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα κορωνοϊού στο χερσαίο τμήμα του Νομού. Αυξήθηκαν στη Θάσο. 32 οι ασθενείς χθες στο Νοσοκομείο. Βροχή και καταιγίδα χθες βράδυ στη Δ.Ε. Ορφανού.

 

Με ανακοίνωση του το Δασαρχείο Καβάλας ζητά από τους επισκέπτες στο Παγγαίο να είναι προσεκτικοί λόγω εκτέλεσης δασικού έργου. Ο Ζαφείρης Μυστακίδης πρόεδρος του τμήματος ΑΜ του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, ισχυρίζεται ότι η καταγραφή των ζημιών στα χωράφια του Δήμου Παγγαίου δεν γίνεται γρήγορα. Στο κεντρικό λιμάνι σήμερα το πρωί το κρουαζιερόπλοιο Evrima. Σε ενημερωτική εκπομπή του Alpha προβλήθηκε το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θοδωρή Κοκκινίδη στα Κηπιά.

 

Με 18 παίκτες ο ΑΟΚ έκανε χθες την πρώτη του προπόνηση. Η ομάδα θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα. Γνωστοποιήθηκαν τα πρώτα φιλικά ματς. Την απόκτηση του Δημήτρη Γράβα ανακοίνωσε ο ΓΣΕ. Από την Αγία Βαρβάρα στον ΠΑΟΚ ο νεαρός καλαθοσφαιριστής Γιώργος Μακαρατζής.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Φωτιά από πυροτεχνήματα (!) στην έξοδο του Παληού

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο