Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Έκταση 10 περίπου στρεμμάτων έκαψε η χθεσινή πυρκαγιά σε δασική περιοχή άνωθεν Μπάτη. Ξεκίνησε δίπλα από το δρόμο, ή από αναμμένο τσιγάρο ή από σπασμένο γυαλί. Κάηκαν πουρνάρια και λίγα πεύκα. Καθοριστική η συμβολή των εναέριων μέσων, ειδικά του ελικοπτέρου που έκανε ταχύτατες ρίψεις νερού γεμίζοντας τον κουβά του από την κοντινή θάλασσα. Την φωτιά που φύλαξαν όλο το βράδυ οι πυροσβέστες, αντιμετώπισαν δυνάμεις από Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Ελευθερούπολη. Μικρότερης σημασίας περιστατικό χθες και κοντά στο Πολύστυλο.

 

Επιβατικό αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του στην οδό Ιοκάστης, έπεσε πάνω σε ντουβάρι. Τραυματίστηκε ο οδηγός, κινδύνευσε γυναίκα που περίμενε το λεωφορείο κι ήταν στην στάση της περιοχής. Για τις άδειες παραμονής νέων μεταναστών μίλησε στη Βουλή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο Γιάννης Πασχαλίδης ανακοίνωσε την καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες του Νέστου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές τον Αύγουστο πέρσι. Επικίνδυνα δέντρα στο Δημοτικό Κήπο θα κόψει ο Δήμος, εξέδωσε την προβλεπόμενη οικοδομική άδεια.

 

4 θετικά περιστατικά κορωνοϊού μέσα σε μια μέρα από τα δωρεάν τεστ της Δευτέρας στο Ν. Καβάλας. Πνιγμός 80χρονου κολυμβητή στην Κεραμωτή. Να δοθεί παράταση στην προθεσμία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων ζητά ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γιάννης Παναγιωτίδης. Η προθεσμία λήγει στις 16 Ιουλίου. Ανακοίνωση της Ειρήνης Βρανά για τη συμμετοχή της στο αναπτυξιακό φόρουμ του Ομίλου Κουρτίδη. Η Αστυνομική Διεύθυνση συνέλαβε άνδρα με 270 γραμμάρια κάνναβης και χρηματικό ποσό 2.500 ευρώ. Νέα κριτική στη Διευθύντρια Πρωτοβάθμια και στους χειρισμούς της στο θέμα των δημοτικών σχολείων κάνει με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων της ΑΜΘ.

 

Έναν περίπου χρόνο μετά τη διακοπή λειτουργίας της, γκρεμίστηκαν οι κατασκευές της γνωστής ταβέρνας «Κυρά Βαγγελιώ». Κάκτος ύψους ακόμη και 10 μέτρων σε ταράτσα κτιρίου στο κέντρο της πόλης. Τη βιβλιοθήκη της Ελευθερούπολης επισκέφθηκαν εκπρόσωποι του φιλοζωικού συλλόγου Νώε.

 

Επέστρεψε στον ΑΟΚ ο Βασίλης Γαβριήλιδης. Έμεινε στην ομάδα ο Γιάννης Δαλιανόπουλος.

 

Προηγούμενο άρθρο

Η «Κυρά Βαγγελιώ» γκρεμίστηκε!

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο