Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Διακοπή ρεύματος στην πόλη και στο Νομό Καβάλας και πυρκαγιά στη Θάσο προκάλεσε η χθεσινή μεσημβρινή κακοκαιρία. Η βλάβη διαπιστώθηκε στον υποσταθμό του Περιγιαλίου, η διακοπή ρεύματος διήρκεσε ακόμη και 2 ώρες. Πολύ μεγαλύτερη η διακοπή στη Νέα Πέραμο όπου κόπηκε και το νερό. Κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά στο ακρωτήριο Μπάμπουρας στη Θάσο, αντιμετωπίστηκε άμεσα και με εναέρια μέσα. Από κεραυνό πυρκαγιά και στα ορεινά Κόκκαλα, τέθηκε επίσης υπό έλεγχο. Νωρίτερα χθες υπήρξε πυρκαγιά κοντά στο Ορφάνι που κι αυτή τέθηκε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο. Φωτιά σε κατοικία χθες το πρωί στην Καβάλα, οφείλονταν μάλλον σε βραχυκύκλωμα ηλεκτρικής συσκευής. Ελικόπτερο που συμμετείχε στις προσπάθειες πυρόσβεσης της φωτιάς στα Κόκκαλα έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Βερούλειο. Απογειώθηκε μετά από 10 λεπτά.

 

Σφοδρή σύγκρουση επιβατικών στη Νέα Καρβάλη, απεγκλωβισμός ανθρώπων από την Πυροσβεστική. Δρομολόγια από το λιμάνι της Νέας Περάμου προς τη Θάσο ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην Κεραμωτή, προτείνουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Με 400 επιβάτες έρχεται νωρίς το πρωί στο λιμάνι, δεύτερη φορά φέτος, το κρουαζιερόπλοιο «Explora 1». Επτά συνεχόμενα χρόνια ήταν Εισαγγελέας στην Καβάλα ο Βασίλειος Αδάμπας, προήχθη και μετατέθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας. Τον Σεπτέμβρη αλλάζουν και οι δύο Πρόεδροι του Πρωτοδικείου Καβάλας. Λιγότερες οι νέες οικοδομικές άδειες, σε χωριό του Νέστου αποθήκη μετατρέπεται σε κατοικία. Στο κέντρο της πόλης διαμέρισμα αλλάζει χρήση σε επαγγελματικό χώρο. Αποσύρονται για να εκποιηθούν 16 παλιά οχήματα της ΠΕ Καβάλας.

 

3 Σεπτέμβρη δημοπρατείται το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού με τους Τοξότες. Προθεσμία περαίωσης 42 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Επιστολή διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου προς τα αρμόδια Υπουργεία για τις συχνές διακοπές ρεύματος της προηγούμενης εβδομάδας. Με άλλη επιστολή το Επιμελητήριο ζητά παράταση της προθεσμίας κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων ως 30 Σεπτέμβρη. Κείμενο του περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Λυμπεράκη θέτει μία ακόμη φορά το θέμα της αξιοποίησης των Λουτρών των Ελευθερών. Έντονη διαμαρτυρία του επιχειρηματία Ανδρέα Σκλαρή για έργο ΔΕΔΔΗΕ και Δήμου Παγγαίου στον κεντρικό δρόμο της Ελευθερούπολης που είναι σταματημένο δύο τουλάχιστον εβδομάδες.

 

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι στη συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου. Σημαντική βοήθεια στον εμπλουτισμό των εκθεμάτων του Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου από τον Γιάννη Κουρματζή. Εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου στο Ρέκιαβικ. Ο πρώην Υπουργός Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος δώρισε βιβλία του στο Δήμο Καβάλας.

 

Συνεχίζει στον ΑΟΚ ο ποδοσφαιριστής Φίλιππος Δημητριάδης, μετατέθηκε για να γίνει αύριο η συνέντευξη τύπου παρουσίασης της διοίκησης και του προπονητικού τιμ. Στους Πάνθηρες η Έλενα Ανδρικοπούλου. Στην Καβάλα τον Σεπτέμβρη η έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

Προηγούμενο άρθρο

Αποσύρονται 16 οχήματα της ΠΕ Καβάλας

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο