Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Εντός του έτους και μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ο Δήμος Καβάλας θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τα ακίνητα του Διόνυσου και του παλιού Νοσοκομείου. Η συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ αφορά την εμπειρία του σε θέματα επενδυτών και ακινήτων. Για το Διόνυσο υπάρχει ενδιαφέρον για επιχείρηση εστίασης ενώ για το παλιό Νοσοκομείο προτείνεται είτε ξενοδοχείο, είτε δημιουργία πολλών μικρών διαμερισμάτων. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχθές αναφέρθηκε ότι ο Δήμος Καβάλας διαθέτει περίπου 900 ακίνητα, έσοδα του αποφέρουν 200 από αυτά. Περίπου 180 ακίνητα πρέπει να ακολουθήσουν ειδική διαδικασία διόρθωσης στο Κτηματολόγιο.

 

Τρία τουλάχιστον πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης έκαναν αυξήσεις το προηγούμενο διάστημα. Νέα παράταση ως το τέλος του έτους έδωσε η Εγνατία Οδός ΑΕ στους μελετητές για το έργο συνέχισης της Περιμετρικής. Σημαντικές ζημιές σε ΙΧ αυτοκίνητο από φωτιά που εκδηλώθηκε σε αυτό, το περιστατικό έγινε χθες το πρωί στο λιμάνι. Το αυτοκίνητο θα ταξίδευε στα νησιά του Β. Αιγαίου με το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Aqua Blue. Με δηλώσεις του σε εφημερίδα της Κομοτηνής ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης Φώτης Μάρης επιμένει ότι το όνομα του Πανεπιστημίου δεν πρέπει να αλλάξει. Το θέμα ανακύπτει επειδή σε αυτό εντάχθηκαν τμήματα και από τις πόλεις Καβάλα- Δράμα. Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε η Αγγελική Δεληκάρη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το φράγμα Μαρμαρά επισκέφθηκαν ο Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

 

Πυρκαγιά χθες βράδυ σε αγροτική έκταση κοντά στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Αισθητή και στην Καβάλα σεισμική δόνηση 3,6 της κλίμακας ρίχτερ. Το επίκεντρο του στο Ν. Δράμας. Στρώση ασφάλτου χθες στην υπό ανακαίνιση πλατεία Ποταμουδίων, θα είναι σίγουρα έτοιμη τον Σεπτέμβρη στην επαναλειτουργία του 11ου Δημοτικού. Το απόγευμα στο «Αντιγόνη Βαλάκου» γονείς και κηδεμόνες συζητούν το μέλλον των Δημοτικών σχολείων. Ζητούν να μην υποβαθμιστούν, να μην υπάρξει το μέτρο της συνδιδασκαλίας. Μάρκος Δέμπας, Γιάννης Παναγιωτίδης και Γιάννης Σαρρής υποψήφιοι πρόεδροι στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Και οι τρεις ζητούν οι εκλογές να γίνουν τέλος του έτους και να μην αναβληθούν.

 

Μεγάλο αφιέρωμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Φεστιβάλ Φιλίππων που αρχίζει την Κυριακή. Μάλλον τη Δευτέρα η πρώτη εκδήλωση στον ανακαινισμένο χώρο του Φρουρίου. Η χορωδία των ΣυνΩΔΗπόρων επισκέφθηκε την έκθεση στρατιωτικών κειμηλίων στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας. Το Σάββατο εθελοντική αιμοδοσία από την ομάδα του Επιμελητηρίου.

 

Έτοιμος είναι ο ΑΟΚ όσον αφορά τη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου της νέας ΠΑΕ. Θέμα λίγων ημερών οι επίσημες ανακοινώσεις.

Προηγούμενο άρθρο

Μια ακόμη παράταση στις μελέτες για το υπόλοιπο της Περιμετρικής

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο