Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της, η αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ γνωμοδότησε αρνητικά επί της νέας πρότασης ιδιωτών που ζητούν να κατασκευάσουν κοντά στη Λεκάνη ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο. Η πρόταση είναι μερικώς αλλαγμένη στη δυναμική του σταθμού και στην απόσταση από τη Λεκάνη. Γίνεται επίσης γνωστό ότι 3 άλλες προτάσεις για μικρότερα φωτοβολταϊκά στην ίδια ορεινή περιοχή, έλαβαν ήδη όλες τις άδειες ώστε να κατασκευαστούν. Σημαντικό το γεγονός ότι αντίθετη επί της πρότασης του μεγάλου φωτοβολταϊκού δεν είναι μόνο η Επιτροπή και όλα τα μέλη της αλλά και η αρμόδια υπηρεσία της ΠΕ Καβάλας.

 

Υπηρεσίες και εθελοντές του Δήμου Παγγαίου απεγκλώβισαν το απόγευμα 19 πρόσκοπους από την Αθήνα, είχαν χαθεί σε μονοπάτι πάνω από τη Μεσορόπη. Στον αέρα από χθες ο διαγωνισμός για την εκπόνηση μελέτης για ένα νέο λιμάνι στην Κεραμωτή, η διαδικασία γίνεται από την Τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Δηλώσεις έκαναν για το θέμα ο Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης. Πρόθυμος ο Δήμος Θάσου να διευκολύνει το ΕΚΑΒ, του παραχωρεί οικόπεδο στο δασύλλιο του Πρίνου για την κατασκευή νέου κτιρίου και σταθμού του στο νησί. Στη θέση των σχολικών επιτροπών του Δήμου Καβάλας, ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο επιτροπή που θα έχει αρμοδιότητα τα σχολεία της περιοχής. Γραφείο στο Δημαρχείο για το Τοπικό Συμβούλιο Καβάλας.

 

22χρονος επισκέπτης της Θάσου έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Τρίτης σε παραλία του νησιού. Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε όλο το Νομό. Έντονη διαμαρτυρία της οργάνωσης του ΚΚΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος στο Νομό. Ο Γιάννης Σαρρής ανακοινώνει αύριο με συνέντευξη τύπου την υποψηφιότητα του στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Νέο σεμινάριο σε οδηγούς Ταξί για τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι έγινε χθες στο Επιμελητήριο. Σύλληψη διακινητή στο Δήμο Νέστου, μετέφερε 11 παράνομους μετανάστες. Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας συζήτησε και ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2025.

 

«Το Cosmopolis είναι η γιορτή της Καβάλας» δήλωσε ο Θόδωρος Μουριάδης για την έναρξη και τις δύο πρώτες βραδιές εκδηλώσεων στην Παναγία. Πασχαλίδης και Δεληκάρη στο Υπουργείο Πολιτισμού για την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας με τη Στέγη Πολιτισμού της Νέας Καρβάλης. Με την ευκαιρία της εορτής του Αποστόλου Σίλα, τελέστηκε μνημόσυνο για τα 7 χρόνια από τον θάνατο του Μητροπολίτη Προκόπιου.

 

Ο ΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ορέστη Κατσούρι. Με έκπτωση η πώληση των εισιτηρίων διαρκείας του ΑΟΚ εφόσον κάποιος τα αγοράσει σήμερα. Στους Πάνθηρες η Μαρία Βλάχου.

Προηγούμενο άρθρο

Ο Δήμος Θάσου παραχωρεί οικόπεδο στο ΕΚΑΒ

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο