Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5  ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Έτοιμη δηλώνει η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας για τις Ευρωεκλογές της Κυριακής. Οι ψηφοφόροι του Νομού ψηφίζουν σε 244 εκλογικά τμήματα. Περίπου 100 λιγότερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Σε τρία σημεία στην Αθήνα οι επιστολικές ψήφοι των Καβαλιωτών. Ως τις 11 το βράδυ της Κυριακής γνωστό το τελικό τοπικό αποτέλεσμα. Οι ψηφοφόροι του Νομού θα λάβουν από τις εφορευτικές επιτροπές 30 ψηφοδέλτια αφού το κόμμα Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης δεν έστειλε τα δικά του.

 

Ξανάρχισαν οι εργασίες για την ανακαίνιση του Αμφιθεάτρου. Συνωστισμός πλοίων την Κυριακή στο λιμάνι με άφιξη ενός ακόμη κρουαζιερόπλοιου, υπάρχει πιθανότητα το πλοίο «Τάλως» την Κυριακή να δέσει στο νέο λιμάνι. Κυκλοφόρησαν χθες στο κέντρο της πόλης οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Seabourn Encore». Ένα χρόνο περιμένει έκδοση οικοδομικής άδειας κατασκευής πολυκατοικίας συμπολίτης λόγω έγκρισης και από την υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού. Το οικόπεδο που θα κατασκευαστεί η πολυκατοικία είναι κοντά στις καπναποθήκες πίσω από το Εργατικό Κέντρο. Η Ιατρική Εταιρία έλαβε στα χέρια της την απόφαση του Αρείου Πάγου, οριστικά δικό της το Σανατόριο. Αρχίζει τη διαδικασία νομιμοποίησης της πρώην Ψυχιατρικής, τμήμα της οποίας κτίστηκε σε δασική έκταση.

 

Τρεις προεκλογικές δραστηριότητες σήμερα στο Νομό Καβάλας. Ομιλία του υποψήφιου του ΚΚΕ Δήμου Κουμπούρη, επίσκεψη στην Καβάλα του υποψήφιου της Νέας Αριστεράς Άκη Σακισλόγλου, εκδήλωση για τα αγροτικά θέματα του ΠΑΣΟΚ στη Χρυσούπολη. Η Αγγελική Δεληκάρη με συνέντευξη της στην Πρωινή αισιοδοξεί για το αποτέλεσμα της ΝΔ, καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν την Κυριακή. Πρόσκληση συμμετοχής στις εκλογές και από τον Θόδωρο Μαρκόπουλο.

 

Δεν υπάρχει ανησυχία στη Θάσο από την πτώχευση Γερμανικού οργανισμού τουρισμού, ήξεραν τα προβλήματα του κι απέφευγαν συνεργασία μαζί του. Πέντε χιλιάδες από το Επιμελητήριο ενίσχυση του Τουριστικού Οργανισμού Θάσου. Ο φορέας στηρίζει οικονομικά και τον Εμπορικό Σύλλογο της Ελευθερούπολης. Ο πρώτος όροφος του δημοτικού ακινήτου «Πασχάλης» στη Νέα Πέραμο έχει παραχωρηθεί από χρόνια στο δημόσιο, είπε στην Πρωινή ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης ως πρώην Δήμαρχος Ελευθερών. Τρίτο βιβλίο για τον Γιάννη Φιλίππου, ίδιος ο τίτλος «Εγώ ο ερασιτέχνης».

 

Συνάντηση με τον Δάκη Καβακά θα κάνει εντός των ημερών ο πρόεδρος του ΑΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης. Πιθανή συνάντηση Διαμαντίδη και με το Δήμαρχο για τα θέματα του γηπέδου.

 

Προηγούμενο άρθρο

Αν και καταρρέουν, οι καπναποθήκες καθυστερούν την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο